Η ναυτική ιστορία σμίγει με την παράδοση

2135 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/2/2020

Γνωρίζουμε τη Σάμη, το μεγαλύτερο και πιο ιστορικό λιμάνι της Κεφαλονιάς, με την πλούσια ναυτική παράδοση.

 
Η ύπαρξη της Σάμης χρονολογείται από την Ομηρική Εποχή ακόμα. Αμέτρητοι τύποι πλοίων αλλά και σκαφών έχουν ρίξει άγκυρες με θέα το καταπράσινο βουνό της. Καημοί, προσδοκίες, αγωνίες αλλά και όνειρα ναυτικών και ναυτανθρώπων της, αφημένα στα κύματα και στα «ζαφειρένια» της νερά.

 Το Ναυτικό Μουσείο Σάμης εκθέτει όλους τους τύπους από τα σκάφη της ελληνικής παραδοσιακής ναυπηγικής και όχι μόνο. Τα εκθέματα είναι φτιαγμένα από διάφορα είδη ξύλου, με μήκος που κυμαίνεται από 1,20 έως 3,15 μέτρα.  

Επιπλέον είναι κατασκευασμένα σε ναυπηγικές γραμμές, κάτι που σημαίνει πως είναι πλόϊμα, καθώς επίσης και με την παραμικρή λεπτομέρεια που παρουσιάζει ο κάθε τύπος ξεχωριστά.  

Οι επισκέπτες περιπλανώνται ανάμεσα σε είκοσι δύο σκάφη κάνοντας ένα ταξίδι 3500 χρόνων!  

Στο μουσείο θα «ναυμαχήσετε» με τη Σάμαινα του Πολυκράτη, θα... βουτήξετε για σφουγγάρια με τη Συμιακή Σκάφη και θα καταλήξετε να «ψαρεύετε» με την Ελληνική Ανεμότρατα!

Στο Ναυτικό Μουσείο Σάμης θα βρείτε το σημείο αναφοράς, που συνταιριάζει την ναυτική ιστορία με την παράδοση. Το ταξίδι με την περιπέτεια. Και κυρίως τη δημιουργία με το συναίσθημα.