Θερμοστάτες εξοικονόμησης ξενοδοχείων

1791 Επισκέψεις στο άρθρο

Οι αυτοματισμοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε τύπο κεντρικής θέρμανσης, προκειμένου να βελτιώσουν την αποδοτικότητά του και να μειώσουν το ενεργειακό κόστος.

Η θέρμανση και ο δροσισμός των δωματίων των ξενοδοχείων αλλά και των άλλων καταλυμάτων είναι γνωστό ότι έχουν απαιτήσεις που διαφέρουν σημαντικά από αυτές ενός δωματίου μιας συνηθισμένης κατοικίας. Η σπατάλη ενέργειας σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και studios χειμερινών αλλά και θερινών τουριστικών προορισμών είναι δυσανάλογα μεγάλη σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες του κτηρίου. Συχνά η αιτία είναι η αδιαφορία των πελατών ή ακόμα και η έλλειψη ξεκάθαρης εικόνας από την πλευρά της διαχείρισης για το μέγεθος της σπατάλης που τελικά γίνεται κατανοητή όταν έρθει η ώρα της πληρωμής των λογαριασμών.

Η Charmeg , ελληνική εταιρεία κατασκευής αυτοματισμών, ασχολήθηκε συστηματικά με το πρόβλημα και ανέπτυξε μια σειρά θερμοστατών ειδικά για τα δωμάτια ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενες κατοικίες και studios που λαμβάνουν υπόψη τις απαιτήσεις των πελατών χωρίς να αγνοούν τα όρια χρήσης που έχει θέσει ο ξενοδόχος. Πρόκειται για τη σειρά ψηφιακών θερμοστατών iQ Hotel οι οποίοι διαθέτουν ειδικές ρυθμίσεις που απευθύνονται στο διαχειριστή και προστατεύονται με password από την παρέμβαση του πελάτη. Μπορούν να τεθούν όρια ρύθμισης, όρια υπέρβασης και κρυφές θερμοκρασίες λειτουργίας για την περίπτωση παρουσίας ή απουσίας του πελάτη από το δωμάτιο ή ακόμα και κατά το άνοιγμα των εξωτερικών παραθύρων.

Ταυτόχρονα, και αυτό είναι κάτι για το οποίο ληφθεί ειδική μέριμνα, ο θερμοστάτης δίνει την αίσθηση στον πελάτη ότι λειτουργεί απόλυτα σύμφωνα με τις εντολές και τις ρυθμίσεις που γίνονται από τον ίδιο ώστε να αποφεύγονται τα παράπονα και οι παρατηρήσεις. Βάσει του απλού θερμοκρασιακού ελέγχου on-off ή ακόμα και με θερμοκρασιακό αλγόριθμο TPI οι ψηφιακοί θερμοστάτες Charmeg επιτυγχάνουν θερμική άνεση, θαλπωρή και εξοικονόμηση ενέργειας, είναι απλοί στη χρήση τους και εμφανισιακά άψογοι ώστε να ενσωματώνονται με διακριτικότητα στην αισθητική κάθε δωματίου.
 
CHARMEG
Αγ. Νεκταρίου 9 & Συμμάχων, 18454 Νίκαια
Τηλ.: 210-5693111, 210- 4949269
E-mail: [email protected],
Site: www.charmeg.gr