ΘΗΒΑ - ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Πανέμορφο φυσικό περιβάλλον στις πηγές της κρυάς στη Λιβαδειά.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΘΗΒΑ -ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Μια ανάσα από την Αθήνα μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ελλάδας, η Θήβα. Στη σκιά της Καδμίας, τον τόπο όπου εξελίσσεται η τραγωδία του Οιδίποδα λειτουργεί σήμερα ένα σύγχρονο οικονομικό κέντρο. Μισή περίπου ώρα μακρυά από τη Θήβα βρίσκει κανείς την πρωτεύουσα του νομού Βοιωτίας, την ξακουστή Λιβαδειά.

Σύμφωνα με τη μυθολογία η Βοιωτία και συγκεκριμένα η Θήβα αποτέλεσε τη γενέτειρα του Ηρακλή, η ιστορία της πόλης χρονολογείται από το 2500 π.Χ. με δεκάδες μνημεία, ερείπια και αρχαιολογικούς χώρους. Επισκεφτείτε επίσης το μοναστήρι της Μεταμόρφωσης, κτίσμα του 12ου αιώνα που βρίσκεται στο κοντιονό χωριό Ύπατο.

Μόλις 130 χιλιόμετρα από την Αθήνα, την «πύλη του Παρνασσσού» την αποτελεί η Λιβαδει. Η πρωτεύουσα της Βοιτωτίας φιλοξενεί την παράδοση της Ρούμελης. Εξαιρετικό φαγητό, φημισμένα ψητά και άλλες γευστικές απολαύσεις πρέπει οπωσδήποτε να τις δοκιμάσετε ενώ εξερευνήστε και τις ομορφιές της πόλης. Οι αρχαίες πηγές της Λήθης και της Μνημοσύνης στον ποταμό Έρκυνα και το μαντείο του Τροφωνίου σας βάζουν στο κλίμα ενώ το βυζαντινό κάστρο που έχτισαν οι Φράγκοι θα σας εντυπωσιάσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ