ΑΝΑΦΗ

Το κυριότερα προτέρημα των περισσότερων ακτών της Ανάφης, εκτός φυσικά από την καθαρή θάλασσα και την ησυχία, είναι ότι είναι προστατευμένες από το μελτέμι.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΑΝΑΦΗ

Μια από τις πιο ιδιόμορφες γωνιές του Αιγαίου, η Ανάφη εξακολουθεί να προσφέρει σήμερα χωρίς φειδώ, κόντρα στα σημεία των καιρών, εικόνες αυθεντικές, χρώματα γνήσια κι αρώματα μεστά, παλιοκαιρίτικα.

 

Σίγουρα δεν φημίζεται για τη νυχτερινή της διασκέδαση, ούτε είναι γνωστή για τα πολυτελή της καταλύματα. Κι όμως, η Ανάφη είναι μια ιδιαίτερη θαλασσινή γωνιά που εξακολουθεί να εκπέμπει μια ξεχωριστή γοητεία στην οποία δύσκολα μπορείς να αντισταθείς. Εδώ το νόημα των διακοπών βρίσκεται στις μικρές αποστάσεις, στην ησυχία, στις καθαρές παραλίες! Βέβαια μην περιμένετε ότι τον Αύγουστο το νησί δεν κατακλύζεται από κόσμο.

Το λιμάνι του Αγ. Νικολάου είναι το πέρασμα. Ψηλά πάνω στο λόφο διαγράφεται σαν λευκή πινελιά στο γκρίζο του βράχου η πολιτεία της Χώρας, τα απομεινάρια του μεσαιωνικού κάστρου και οι ανεμόμυλοι. Όλοι κι όλοι περίπου 300 άνθρωποι μένουν μόνιμα σε αυτό το θαλασσόβραχο. Φυσικά, το καλοκαίρι οι αριθμοί πολλαπλασιάζονται, πρέπει όμως να έρθει ο Δεκαπενταύγουστος για να νοιώσεις την πολυκοσμία. Το παλιό λιθόστρωτο καλντερίμι που παλιότερα αποτελούσε τη μόνη δίοδο επικοινωνίας ανάμεσα στο λιμάνι και στη Χώρα περπατιέται ακόμη, κυρίως από τουρίστες, ενώ για τους πιο βιαστικούς υπάρχει ένα κοινοτικό λεωφορείο που εκτελεί καθημερινά δρομολόγια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ