ΑΘΗΝΑ

Αρχαιολογικοί χώροι, μοντέρνα και κλασικά μουσεία Τέχνης, πινακοθήκες, γκαλερί, ιαματικά λουτρά, μοντέρνα καταστήματα, εστιατόρια και μπαρ, υπαίθριες αγορές και θερινά σινεμά, περιμένουν τον επισκέπτη της Αθήνας.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΑΘΗΝΑ

Στην Αθήνα βρίσκονται δύο Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, η Ακρόπολη και η μεσαιωνική Μονή Δαφνίου. Αξιοθέατα της νεότερης εποχής, χρονολογούμενα από την καθιέρωση της Αθήνας ως πρωτεύουσας του ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους το 1834, περιλαμβάνουν τη Βουλή των Ελλήνων (19ος αιώνας) και την Τριλογία της Αθήνας, αποτελούμενη από την Εθνική Βιβλιοθήκη, το Πανεπιστήμιο και την Ακαδημία.

 

Οι περισσότεροι επισκέπτες φαντάζονται την Αθήνα σαν μια πόλη που ποτέ δεν κοιμάται – και όχι άδικα. Η Αθήνα φημίζεται για την ιδιαίτερα έντονη και πολυδιάστατη νυχτερινή ζωή της, η οποία δεν περιορίζεται μόνο στα Σαββατοκύριακα αλλά ακολουθεί έντονους ρυθμούς και τις καθημερινές. Οι προτάσεις διασκέδασης είναι πολλές, ικανοποιούν όλες τις τάσεις και τα γούστα και καλύπτουν όλη την πόλη.

Χαρακτηριστικό αλλά και φτηνό, το πασίγνωστο σουβλάκι με πίτα. Μικρά μαγαζιά σε ολόκληρη την πόλη προσφέρουν την ελληνική απάντηση στο φαστ φουντ. ¶λλες επιλογές είναι οι μικρές ταβέρνες στις περιοχές Ψυρρή, Εξάρχεια, Μοναστηράκι, Γκάζι. Μπορείτε να τις επισκεφθείτε για μια μπίρα κι ένα μεζέ ή για μεσημεριανό ή βραδινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

τι να κανετε

activities