ΙΘΑΚΗ

Η Ιθάκη συγκαταλέγεται στα δασωμένα νησιά. Πριν αρχίσετε να ετοιμάστε τις βαλίτσες σας, θα πρέπει να σταθείτε σε κάποια σημεία που καθορίζουν το στίγμα του νησιού.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΙΘΑΚΗ

Μικρά μεγέθη, νοικοκυρεμένα χωριά, ανεξερεύνητες παραλίες, αυθεντικές θαλασσινές εικόνες, φιλόξενοι κάτοικοι… Αναμφισβήτητα οι διακοπές στο νησί του πολυμήχανου Οδυσσέα, τη διάσημη Ιθάκη, αποκτούν άλλη διάσταση.

 

Κύριο χαρακτηριστικό των παραλιών του νησιού δεν είναι το μέγεθος, αλλά τα υπέροχα χρώματα και τα δροσερά νερά. Το οδικό δίκτυο είναι καλό και σχεδόν στο σύνολό του ασφάλτινο. Έτσι θα προσεγγίσετε με άνεση τα περισσότερα χωριά, ακόμη και τις απομονωμένες ακτές. Γενικά, οι αποστάσεις είναι μικρές και παρ όλες τις στροφές, δε θα σας κουράσουν. Από τις πιο γραφικές γωνιές του Ιονίου, το λιμανάκι Κιόνι προσφέρεται για διακοπές σε ρυθμούς νησιώτικους και χαλαρωτικούς.

Από τις πιο γραφικές γωνιές του Ιονίου, το λιμανάκι Κιόνι προσφέρεται για διακοπές σε ρυθμούς νησιώτικους και χαλαρωτικούς. Το παραθαλάσσιο χωριό μοιάζει να προσπαθεί να κρυφτεί από τα βλέμματα των περαστικών και απαγκιάζει σε μια από τις απάνεμες γωνιές της Ιθάκης. Γύρω από το λιμάνι διασώζονται τα πιο καλοδιατηρημένα σπίτια που προσδίδουν αυτό το ιδιαίτερο χρώμα. Υπάρχουν πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια και καλά εστιατόρια στην παραλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ