ΚΙΜΩΛΟΣ

Η Χώρα της Κιμώλου είναι ένας χαρούμενος κυκλαδικός οικισμός με τα λευκά κυβόσχημα σπίτια του, τις μικροσκοπικές πλατείες, τις εκκλησιές του.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΚΙΜΩΛΟΣ

Αντίκρυ από την Σίφνο, σε απόσταση αναπνοής από τη μητρική γη της Μήλου, η Κίμωλος μοιάζει να ζει σε άλλες εποχές και να απολαμβάνει τα γυρίσματα των καιρών με τον δικό της μοναδικό, αληθινό τρόπο.

 

Η Ψαθή το λιλιπούτειο λιμάνι του νησιού σε καλωσορίζει με τον πιο αυθεντικό και ανεπιτήδευτο τρόπο. Χίλια πεντακόσια μέτρα ψηλότερα, η Χώρα της Κιμώλου κτισμένη μέσα και γύρω από το κάστρο είναι ένας κατάλευκος οικισμός με στενά ασβεστωμένα πλακόστρωτα σοκάκια, ιδανικός για ήσυχους περιπάτους και ρομαντικές βόλτες. Η τραχεία ηφαιστειογενής ενδοχώρα με πλούσιο υπέδαφος σε κοιτάσματα κιμωλίας και ελαφρόπετρας σε προσκαλεί να την εξερευνήσεις.

Το οικιστικό σύμπλεγμα της Χώρας που βλέπουμε σήμερα χωρίζεται στο Παλιό Χωριό και στο Καινούργιο Χωριό. Το Παλιό Χωριό βρίσκεται μέσα στο μεσαιωνικό Κάστρο (13ος -14ος αι.) και αποτελεί ότι πιο ανόθευτο και ανεπιτήδευτο έχει να δείξει το νησί. Το Καινούργιο Χωριό έχει αναπτυχθεί γύρω από το Κάστρο. Πρόκειται για ένα όμορφο χαρούμενο κυκλαδικό οικισμό με τα λευκά κυβόσχημα σπίτια του, τις μικροσκοπικές πλατείες, τις εκκλησιές του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ