ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ

Τα άλλοτε απομονωμένα και σε πολλούς άγνωστα Κουφονήσια, τα τελευταία χρόνια έχουν μετατραπεί σε πόλο έλξης πολλών τουριστών.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ

Στα Κουφονήσια οι διαστάσεις του χώρου και του χρόνου διαφέρουν από τις γνωστές θεωρίες. Δεν χρειάζεσαι ρολόι. Θα σηκωθείς από το κρεβάτι όταν τα μάτια σου αναζητήσουν το τοπίο. Θα φας όταν η γεύση ζητήσει ικανοποίηση. Θα πιεις όταν το πνεύμα είναι ικανοποιημένο. Δεν χρειάζεσαι ιδιαίτερα ρούχα. Φόρεσε κάτι πρόχειρο, είναι αρκετό για την αίσθηση της ελευθερίας. Περπάτησε κάτω από το φως του ήλιου ή του φεγγαριού συνοδεία αστεριών, συναντώντας βλέμματα ευχαριστημένα.

 

Οι θαλασσινές σπηλιές βρίσκονται στο Πάνω Κουφονήσι, πίσω από την παραλία Πορί και είναι προσβάσιμες μόνο από τη θάλασσα. Τα απόκρημνα βράχια σχηματίζουν σπήλαια και μικρές παραλίες - πισίνες που είναι ιδανικές για κολύμπι.

Οι νοτιοανατολικές ακτές του νησιού φιλοξενούν τις περισσότερες παραλίες, ξεκινώντας με το Φοίνικα, το Φανό και την Πλατιά Πούντα ή Ιταλίαδα, που είναι και οι πιο πολυσύχναστες. Ο βυθός στα Κουφονήσια είναι μαγευτικός, φιλικός και όσο πλησιάζουμε προς την Κέρο γίνεται ανεπανάληπτος, ιδανικός για τους φίλους των καταδύσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ