ΚΥΘΝΟΣ

Από τα αρχαία χρόνια η Κύθνος ήταν γνωστή για τις θερμές πηγές της. Τα υπόγεια νερά με τις ιαματικές ιδιότητες, γνωστές από την αρχαιότητα, αναβλύζουν σήμερα στον οικισμό Λουτρά.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΚΥΘΝΟΣ

Με πλούσια ακτογραμμή, όμορφα χωριά και αρκετές ανέσεις στη διαμονή, η Κύθνος προσφέρεται για ξέγνοιαστα τριήμερα με βουτιές σε νερά διάφανα, εξερευνήσεις στην ενδοχώρα, ψαρέματα και καλό φαγητό. Διακριτική, σεμνή, μα και κοντά στην πρωτεύουσα, σίγουρα η άσημη Κύθνος δεν κατέχει τη θέση που της αξίζει στα τουριστικά δρώμενα των Κυκλάδων.

 

Όσοι αγαπούν τα υποβρύχιο ψάρεμα και τους privé ορμίσκους για τις βουτιές τους, στην Κύθνο θα βρουν το δικό τους επίγειο παράδεισο. Το τοπίο είναι καθαρά μεσογειακό κι ευτυχώς ελάχιστα έχει διαβρωθεί από το πέρασμα του χρόνου και την τουριστική ανάπτυξη. Του λόγου το αληθές αποδεικνύουν τα παραδοσιακά χωριά Δρυοπίδα, Χώρα και φυσικά οι αμέτρητες λίθινες ξερολιθιές που σκεπάζουν όλο το νησί.

Το λιμάνι του Μέριχα βρίσκεται σε κατάλληλη θέση ούτως ώστε να είναι προστατευμένο από το μελτέμι. Εδώ θα βρείτε όλες τις εξυπηρετήσεις. Αφθονα ενοικιαζόμενα δωμάτια, σούπερ μάρκετ, αρκετές ταβέρνες και εστιατόρια. Υπάρχει μια μικρή καθαρή παραλία, αρκετά δημοφιλής κυρίως στους πιτσιρικάδες καθώς διαθέτη ρηχά ακύμαντα νερά. Η καλύτερη ώρα για να έρθετε εδώ και να απολαύσετε το καλό φαγητό στις ταβέρνες που απλώνουν τα τραπέζια τους πάνω στην άμμο, είναι το σούρουπο όταν ο ήλιος που φεύγει βάφει με ζεστά χρώματα τη θάλασσα, τα καΐκια και τα σπιτάκια του οικισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

rentals

  • Βρες το αυτοκίνητο των διακοπών σου

    Με έδρα το νησί της Σκιάθου και υποκαταστήματα σε Αιγάλεω και Κύθνο η εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτου Χαλιβελάκης είναι πάντα πρόθυμη να σας εξυπηρετήσει με επαγγελματισμό, σεβασμό και υπευθυνότητα για την ενοικίαση αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλη την Ελλάδα & το εξωτερικό.
     2105904381, 2427023025, 2281032506 Περισσότερα