20άρισε το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής της Kia στην Ευρώπη!

1.887 Επισκέψεις στο άρθρο (24/4/2024)
20άρισε το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής της Kia στην Ευρώπη!
5 Φωτογραφίες »

- Το μοναδικό ευρωπαϊκό εργοστάσιο της Kia.
- Πρώτο αυτοκίνητο που κατασκεύασε ήταν το ceeΆd.
- Πάνω από 4 εκατ. αυτοκίνητα και 7 εκατ. κινητήρες έχουν παραχθεί.

Το μοναδικό ευρωπαϊκό εργοστάσιο παραγωγής της Kia

Το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής της Kia στην Ευρώπη, εδρεύει στην Ζίλινα της Σλοβακίας, συμπληρώνοντας μάλιστα 20 χρόνια παρουσίας. Από αυτά, η παραγωγή λειτουργεί για περισσότερα από 18 χρόνια, στο πέρασμα των οποίων έχουν παραχθεί πάνω από 7 εκατομμύρια κινητήρες και 4 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Πρώτο αυτοκίνητο ήταν το ceeΆd

Η τελετή έναρξης της κατασκευής του εργοστασίου πραγματοποιήθηκε στις 7 Απριλίου 2004, ενώ η κατασκευή του εργοστασίου ξεκίνησε το φθινόπωρο του ίδιου έτους και διήρκεσε περίπου 25 μήνες, συμπεριλαμβανομένων έξι μηνών δοκιμαστικής παραγωγής. Το πρώτο αυτοκίνητο, το μοντέλο «ceeΆd» εκείνη την εποχή, παρήχθη μαζικά τον Δεκέμβριο του 2006, με την παραγωγή κινητήρων να ξεκινά επίσης την ίδια περίοδο.

Τα μοντέλα που έχουν παραχθεί

Κατά τη διάρκεια της εικοσαετούς ιστορίας του, συνολικά τέσσερα διαφορετικά μοντέλα έχουν παραχθεί στο εργοστάσιο. Το Kia Ceed, το Sportage, το Venga και το ix35, τα έτη 2009-2011, μοντέλο της μητρικής εταιρείας Hyundai. Επιπλέον, παράγει το Sportage από τη δεύτερη γενιά του και όσον αφορά το μοντέλο Ceed, είναι  το μόνο εργοστάσιο όπου παράγεται  το συγκεκριμένο μοντέλο. Η κλασική 5θυρη έκδοση συμπληρώθηκε το 2007 από τις παραλλαγές SW (Sportswagon) και 3θυρες – η τελευταία κατασκευαζόταν μέχρι το 2018. Από το 2018 και το 2019, το Ceed παράγεται και στην έκδοση ProCeed (σπορ αμάξωμα shooting brake ) και το crossover XCeed, αντίστοιχα.

Πάνω από 4 εκατ. αυτοκίνητα και 7 εκατ. κινητήρες έχουν παραχθεί

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2020, η Kia Europe ολοκλήρωσε μια σειρά αναβαθμίσεων στο εργοστάσιο. Ως αποτέλεσμα το εργοστάσιο σχεδιάστηκε για την παραγωγή των νέων συστημάτων εσωτερικής καύσης και υβριδικών κινητήρων «Smartstream» της εταιρείας. Σήμερα το εργοστάσιο διαθέτει ετήσια παραγωγική ικανότητα 350.000 αυτοκινήτων και 540.000 κινητήρων.  Όπως επισημαίνει η μάρκα, από την έναρξη της σειράς παραγωγής τον Δεκέμβριο του 2006, περισσότερα από 4 εκατομμύρια οχήματα και πάνω από 7 εκατομμύρια κινητήρες έχουν εγκαταλείψει τις πύλες του εργοστασίου.

Mercedes
KIA