Τι επιλέγουν οι τρεις οδηγοί του AutoΤρίτη

    32.307 Επισκέψεις στο άρθρο (5/10/2017)

    Fiat Tipo 5d 1,6 MultiJet II 120 PS
    + Σχεδίαση, ευρυχωρία, απόδοση κινητήρα, οδική συμπεριφορά, άνεση καθισμάτων
    - Φινίρισμα σε ορισμένα σημεία του εσωτερικού, μέτρια ηχομόνωση καμπίνας, αίσθηση συστήματος διεύθυνσης

    Ford Focus 1,5 TDCi 120 PS
    + Οδική συμπεριφορά, fun to drive, σχεδίαση, απόδοση-επιδόσεις
    - Εσωτερικό πλάτος & ύψος πίσω, χειρισμός infotainment

    Nissan Pulsar 1,5 dCi 110 PS
    + Χώροι επιβατών και αποσκευών, σχέση τιμής-αξίας, άνεση-ποιότητα κύλισης, κατανάλωση
    - Οδηγικός χαρακτήρας, συγκρατημένη σχεδίαση μέσα-έξω


    Ο fun to drive οδηγός θα βρεθεί σε δίλημμα σχετικά με το ποιο μοντέλο θα διαλέξει ανάμεσα στα Ford Focus και στο Fiat Tipo. To πρώτο πλεονεκτεί όταν θέλετε να κινηθείτε σε σπορτίφ ρυθμούς, αφού προσφέρει πιο δυναμική συμπεριφορά σε κλειστά κομμάτια με πολλές στροφές, ενώ το δεύτερο είναι πιο εκρηκτικό και γρηγορότερο σε προσπεράσεις. Όμως θα δώσουμε το πλεονέκτημα στο Focus, λόγω της ανάρτησης πολλαπλών συνδέσμων που διαθέτει και του πατήματος που έχει στο δρόμο...

    O value for money οδηγός θα δυσκολευτεί ανάμεσα και στις 3 επιλογές. ¶λλωστε πρόκειται για τρία προσιτά οικογενειακά μοντέλα. Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν, το γεγονός ότι το Fiat Tipo έχει το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών και είναι το πιο φρέσκο από τα άλλα δύο, παρότι ελάχιστα πιο ακριβό, έχει ως αποτέλεσμα να κόψει πρώτο το νήμα μπροστά από τα Pulsar και Focus με πολύ μικρή διαφορά.

    Ο high-tech οδηγός τέλος, στην ετυμηγορία του θα επιλέξει το Ford Focus, αφού από τα τρία μοντέλα διαθέτει τα πιο.. περίεργα τεχνολογικά συστήματα. Συγκεκριμένα, διαθέτει το Ford SYNC με δυνατότητα φωνητικού ελέγχου, όπως και το  Ford MyKey μέσω του οποίου μπορεί να εξατομικευτούν και να αποθηκευτούν διαφορετικές λειτουργίες του οχήματος, για κάθε χρήστη ανάλογα με το κλειδί που χρησιμοποιεί. Πολύ κοντά, ωστόσο, έρχεται και το Nissan Pulsar με την «ασπίδα» προστασίας Nissan Safety Shield που παρέχει.

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    Mercedes
    OPEL