Γιατί πουλάει τόσο το Ziex ZE310 Ecorun λάστιχο της Falken;

34.499 Επισκέψεις στο άρθρο (19/3/2024) English
Γιατί πουλάει τόσο το Ziex ZE310 Ecorun λάστιχο της Falken;
2 Φωτογραφίες »

- Είναι στα 3 καλύτερα θερινά, σε συνολική αξιολόγηση από όλα όσα δοκιμάσαμε
- Βρίσκεται στο Top 4 συνολικά, σε φρενάρισμα στο στεγνό & στο βρεγμένο
- Με 72 ευρώ το λάστιχο είναι ως και 30% φθηνότερο του ανταγωνισμού (16')
- Με 67 ντεσιμπέλ (που γράφει η ετικέτα του) είναι το πιο ήσυχο λάστιχο της κατηγορίας

Είναι στα 3 καλύτερα θερινά, σε συνολική αξιολόγηση από όλα όσα δοκιμάσαμε

Διαθέσιμο σε πολλές διαστάσεις και πέλματα (14-19 ίντσες), το θερινό λάστιχο Ziex ZE310 Ecorun είναι το δημοφιλέστερο λάστιχο στο εγχώριο «portfolio» της Falken (κάντε κλικ ΕΔΩ για να διαβάσετε περισσότερα για την γκάμα της). Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει περάσει από το Test Center του AutoΤρίτη και ξεχώρισε με τα αποτελέσματά του. Για να είμαστε ακριβείς, πήρε... μετάλλιο μιας και το Falken Ziex ZE310 Ecorun στη διάσταση 205/55 R16 είναι το 3ο καλύτερο θερινό λάστιχο σε συνολική αξιολόγηση, από όλα όσα έχουμε δοκιμάσει.

Βρίσκεται στο Top 4 συνολικά, σε φρενάρισμα στο στεγνό & στο βρεγμένο

Στο φρενάρισμα πανικού, από τα 100 χλμ./ώρα, το Falken Ziex ZE310 Ecorun είχε αρκετά καλή αποτελεσματικότητα, ανεξαρτήτως κατάσταση οδοστρώματος. Πιο συγκεκριμένα, βρίσκεται στο Top 4 συνολικά, και σε στεγνό (36,1 μ.) και σε βρεγμένο (39,3 μέτρα). Οι συγκεκριμένες επιδόσεις είναι αφενός καλύτερες από το μέσο όρο της κατηγορίας, αφετέρου και μεταξύ τους δεν υπάρχει μεγάλη απόκλιση, δείγμα της γενικότερης ομοιογενούς συμπεριφοράς του ελαστικού σε κάθε καιρική συνθήκη.

Με 72 ευρώ το λάστιχο είναι ως και 30% φθηνότερο του ανταγωνισμού (16'')

Εκτός των πολύ καλών επιδόσεων, το Falken Ziex ZE310 Ecorun έχει και πολύ καλή τιμή. Σε 16άρες διαστάσεις κοστίζει 72 ευρώ ανά λάστιχο, τιμή φθηνότερη έως και 30% φθηνότερη του ανταγωνισμού.

 

Με 67 ντεσιμπέλ (που γράφει η ετικέτα του) είναι το πιο ήσυχο λάστιχο της κατηγορίας

Από την ετικέτα του Falken Ziex ZE310 Ecorun ξεχωρίζουμε 3 πράγματα. Καταρχάς, έχει δείκτη πρόσφυσης στο βρεγμένο Wet A και δείκτη οικονομίας καυσίμου Fuel C, όπως ακριβώς προτείνει το AutoΤρίτη. Την ίδια στιγμή έχει και  την κορυφαία τιμή εξωτερικού θορύβου (external rolling noise) με 67 dB, είναι δηλαδή το πιο ήσυχο λάστιχο της κατηγορίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα κύλισης στην οδήγηση.

Σελίδα 2Falken Ziex ZE310 Ecorun: Τεχνολογίες, τεχνικά χαρακτηριστικά & μετρήσεις
Σελίδα 3Τι λένε για το Falken Ziex ZE310 Ecorun στην Ελλάδα και στον κόσμο;
Mercedes
test center