Ισχυρότερα και με εμφάνιση καρχαρία τα ανανεωμένα CUPRA Formentor & Leon

7.713 Επισκέψεις στο άρθρο (30/4/2024)
Ισχυρότερα και με εμφάνιση καρχαρία τα ανανεωμένα CUPRA Formentor & Leon
7 Φωτογραφίες »

- Με εμφάνιση... καρχαρία και ανασχεδιασμένα φώτα.
- Έως 333 άλογα, με ηλεκτρική αυτονομία 100 χλμ. τα Plug-in υβριδικά.
- Μεγαλύτερη οθόνη 12,9 ιντσών για το infotainment.

Ιδού τα ανανεωμένα Formentor και Leon

Η CUPRA παρουσίασε τα ανανεωμένα Formentor και Leon, τα οποία αποκτούν την εμφάνιση... καρχαρία, ενώ έρχονται πιο ισχυρά σε σχέση με πριν, αλλά και με αναβαθμισμένη καμπίνα.

Με εμφάνιση... καρχαρία και ανασχεδιασμένα φώτα

Οι σχεδιαστές της CUPRA έχουν ανανεώσει πλήρως τις μπροστινές όψεις και των δύο μοντέλων εφαρμόζοντας το μπροστινό άκρο «καρχαρία» που έχουμε δει στο SUV, Terramar. Από κει και πέρα, τόσο το Formentor, όσο και το Leon διαθέτουν το νέο σήμα της εταιρείας επανασχεδιασμένους προβολείς LED και φαρδιά μάσκα. Αλλαγές υπάρχουν και στο πίσω μέρος αμφότερων των αυτοκινήτων, με φρεσκαρισμένα σε σχεδίαση φωτιστικά σώματα, την ώρα που φωτίζεται και το λογότυπο.

Έως 333 άλογα, με ηλεκτρική αυτονομία 100 χλμ. τα Plug-in υβριδικά

Τα ανανεωμένα CUPRA Formentor και Leon βασίζονται στην πλατφόρμα MQB Evo του VW Group, η οποία παραμείνει αμετάβλητη. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τους κινητήρες, αφού ο τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος 2,0 λίτρων έχει αναβαθμιστεί. Ο κινητήρας αποδίδει τώρα 333 ίππους και προσφέρεται αποκλειστικά στo Formentor και το Leon Sportstourer (όχι στο hatchback). Τα μοντέλα που είναι εξοπλισμένα με αυτό το μοτέρ έλαβαν επίσης σπλίτερ, φρένα Akebono και ένα σπέσιαλ προφίλ οδήγησης που τροποποιεί το γκάζι και την απόκριση του κιβωτίου ταχυτήτων. Το 2λιτρο μοτέρ συνδυάζεται αποκλειστικά μαζί με επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και τετρακίνηση.

Από κει και πέρα, υπάρχει και ο ήπια υβριδικός τούρμπο 1,5 λίτρων, αλλά και δύο επιλογές Plug-in υβριδικές, με τον ίδιο κινητήρα βενζίνης, συνδυαστικά με ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρία 19,7 kWh, ισχύος 204 και 272 ίππων. Η ηλεκτρική αυτονομία των Plug-in υβριδικών μοντέλων ανέρχεται στα 100 χιλιόμετρα. Παρών στην γκάμα των κινητήρων είναι και ένας 2λιτρος με 204 άλογα και τετρακίνηση.

Μεγαλύτερη οθόνη 12,9 ιντσών για το infotainment

Στο εσωτερικό υπάρχουν και εκεί αλλαγές. Αυτές περιλαμβάνουν μια επανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα, νέα υλικά και μπάκετ καθίσματα επενδυμένα με 73% ανακυκλωμένες μικροΐνες ή δέρμα φιλικό προς το περιβάλλον. Η CUPRA αναθεώρησε επίσης τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και τοποθέτησε μια μεγαλύτερη οθόνη αφής για το infotainment 12,9 ιντσών. Τα ανανεωμένα Formentor και Leon λαμβάνουν επίσης ένα ηχοσύστημα 12 ηχείων από τη Sennheiser.   

Mercedes
test center