Στους δρόμους της Γερμανίας εμφανίστηκε το υπό εξέλιξη Audi Q4. (Φωτογραφία: Γιάννης Κόκκας)
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Στους δρόμους της Γερμανίας εμφανίστηκε το υπό εξέλιξη Audi Q4. (Φωτογραφία: Γιάννης Κόκκας)

Νέο Audi Q4 στο δρόμο

6.654 Επισκέψεις στο άρθρο (4/5/2017)

Από την Γερμανία μας έρχεται η αποκλειστική κατασκοπευτική εικόνα του νέου Audi Q4 στο δρόμο, το οποίο όπως φαίνεται βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών εξέλιξης.

Το Audi Q4 θα αποτελέσει την coupe εκδοχή του Q5, το οποίο έρχεται να σταθεί απέναντι σε μοντέλα όπως η BMW X4, αλλά και η Mercedes CLC Coupe. Όπως φαίνεται και στην αποκλειστική φωτογραφία, για την οποία πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κ. Γιάννη Κόκκα κάτοικο Γερμανίας, το νέο Q4 βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών εξέλιξης στους δρόμους του Ίνγκολσταντ, που βρίσκεται η έδρα της γερμανικής premium φίρμας.

Δείτε την αποκλειστική ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα του επερχόμενου Audi Q4.

Δείτε την αποκλειστική ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα του επερχόμενου Audi Q4.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Οι άνθρωποι της Audi έχουν φροντίσει να καμουφλάρουν βαριά το υπό εξέλιξη μοντέλο, ωστόσο η έντονα κεκλιμένη οροφή στο πίσω μέρος και οι σχεδιαστικές ομοιότητες -όσες μπορούν να γίνουν αντιληπτές- με το «αδελφό» Q5 καταμαρτυρούν πως πρόκειται για το Q4. Οι πίσω κολόνες φαίνεται να μπαίνουν προς τα μέσα τονίζοντας του θόλους των τροχών, ενώ η γραμμή της οροφής πέφτει έντονα προς τα πίσω ενισχύοντας το αεροδυναμικό προφίλ του μοντέλου.
 

Το νέο Audi Q4, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, θα βασιστεί πάνω στην πλατφόρμα MLB evo του ομίλου, όπως και το νέο Q5 άλλωστε, έχοντας και ανάλογο μήκος στα 4,6 μ. Το ύψος θα είναι χαμηλότερο τονίζοντας τον σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Όπως και στο Q5, η γκάμα των κινητήρων στην αρχή θα περιλαμβάνει έναν 2λιτρο TFSI με 252 ίππους, έναν diesel στα 2.000 κ.εκ (150, 163 ή 190 άλογα) και έναν 3λιτρο V6 TDI με 286 ίππους. Αναμένεται δε να υπάρξει και plug-in υβριδική έκδοση, αλλά και οι γρήγορες SQ4 TDI και SQ4.

Τέλος, ενδέχεται να δούμε και το «καυτό» RS Q4 με απόδοση κοντά στους 450 ίππους. Η τετρακίνηση με κεντρικό διαφορικό θα είναι πιθανότατα στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις.  Στα έξτρα του νέου Q4 θα είναι και ενεργή αερανάρτηση με 5 λειτουργίες και δυνατότητες αύξησης της απόστασης από το έδαφος. Επίσημες πληροφορίες για το γερμανικό κουπέ crossover αναμένεται να αποκαλυφθούν λίγο πριν το λανσάρισμά του, το οποίο θα γίνει εντός του 2017.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
KIA