Επίσημο: Στο Παρίσι για το ανανεωμένο Nissan Qashqai (+video)

30.295 Επισκέψεις στο άρθρο (17/4/2024)
Το AutoΤρίτη έδωσε το «παρών» στην αποκάλυψη του νέου Qashqai σε μια σχεδόν prive παρουσίαση στο Παρίσι, στην οποία κάτω από άκρα μυστικότητα είχαμε την δυνατότητα να το δούμε από κοντά και να κάνουμε
8 Φωτογραφίες »

Το AutoΤρίτη έδωσε το «παρών» στην αποκάλυψη του νέου Qashqai σε μια σχεδόν prive παρουσίαση στο Παρίσι, στην οποία κάτω από άκρα μυστικότητα είχαμε την δυνατότητα να το δούμε από κοντά και να κάνουμε μια πρώτη επαφή.

Αποστολή στο Παρίσι για το νέο Qashqai. Έρχεται μέσα στο 2024 με:
- Νέα μάσκα εμπνευσμένη από... αρχαία πανοπλία και πολλές αλλαγές στο design
- Κάμερα που δείχνει το δρόμο κάτω (!) από το αυτοκίνητο. Έτσι δεν θα γρατζουνίσεις τη ζάντα
- Νέο infotainment με περισσότερες λειτουργίες google
- Μάθαμε ακόμη ότι: το ηλεκτρικό Micra θα έχει τιμή βενζινοκίνητου

Νέα μάσκα εμπνευσμένη από... αρχαία πανοπλία και πολλές αλλαγές στο design

Τo νέο Nissan Qashqai αλλάζει ριζικά την εμφάνισή του, αποκτώντας ένα ολοκαίνουριο «πρόσωπο». Κεντρικό ρόλο σε αυτό το ολικό λίφτινγκ παίζει η νέα μάσκα, η οποία έχει εμπνευστεί από αρχαία ιαπωνική πανοπλία και έχει επιρροές από το ηλεκτρικό Nissan Ariya. Στην πράξη, αυτή καλύπτει σχεδόν όλο το φάρδος του μπροστινού μέρους, φέρει κυψελωτά μοτίβα και εκτείνεται μέχρι τα φωτιστικά σώματα. Νέα επίσης είναι και τα φώτα, τα οποία είναι ακόμα πιο λεπτά και με νέα σχεδίαση. Πιο κάτω θα βρείτε αναλυτικά όλες τις σχεδιαστικές αλλαγές.

Κάμερα που δείχνει το δρόμο κάτω από το αυτοκίνητο για να μην γρατζουνίσεις ούτε τη ζάντα

Το Qashqai αναβάθμισε πολύ το τεχνολογικό του υπόβαθρο καθώς προστέθηκαν νέα συστήματα ασφαλείας και άνεσης, αυτό όμως που ξεχωρίσαμε είναι η κάμερα που δείχνει το δρόμο κάτω από το αυτοκίνητο. Πιο συγκεκριμένα, η κεντρική οθόνη κάνει εικονική αναπαράσταση από το κάτω μέρος του οχήματος, συμπεριλαμβανομένων των μπροστινών τροχών και της θέσης διεύθυνσης τους. Έτσι, ο οδηγός μπορεί να βλέπει και να αποφεύγει την επαφή της ζάντας με το πεζοδρόμιο, ή μικρά κολωνάκια (ή τσιμεντένιες μπάλες) στο πεζοδρόμιο.


Τo νέο Nissan Qashqai αλλάζει ριζικά την εμφάνισή του, αποκτώντας ένα ολοκαίνουριο «πρόσωπο».
8 Φωτογραφίες »

Τo νέο Nissan Qashqai αλλάζει ριζικά την εμφάνισή του, αποκτώντας ένα ολοκαίνουριο «πρόσωπο».

Έχει συναγερμό που σταματάει το αυτοκίνητο επιτόπου

Στο αναβαθμισμένο τεχνολογικό υπόβαθρο περιλαμβάνεται και η μεγαλύτερη σουίτα των google services, αλλά και ένα νέο αντικλεπτικό σύστημα. Το συγκεκριμένο αντικλεπτικό έχει απΆ ευθείας σύνδεση με την αστυνομία (προς το παρόν στις πιο προηγμένες ευρωπαϊκές αγορές), η οποία μπορεί μέσω του immobilizer να ακινητοποιήσει το όχημα.

Μάθαμε ακόμη ότι: το ηλεκτρικό Micra θα έχει τιμή βενζινοκίνητου

Μπορεί να μην αφορά το ανανεωμένο Qashqai, αλλά μιλώντας με τον Product Marketing Strategy της Nissan Europe, κ. Arnaud Charpentier, επιβεβαιώσαμε την έλευση του νέου Micra μέσα στο 2025. Και αν αυτό απλά το επιβεβαιώσαμε, μάθαμε τώρα πως η τιμή του θα ξεκινάει από 25 με 30 χιλιάδες ευρώ. Συνεπώς με δεδομένο ότι θα υπάρχει ακόμα η κρατική επιδότηση των 8.000 ευρώ, το ηλεκτρικό Micra  θα κοστίζει κοντά στις 20.000 ευρώ, όσο ένα μικρό βενζίνης.

Δείτε εδώ σε βίντεο τις αλλαγές στην εμφάνιση του νέου Nissan Qashqai
 


Παρακάτω μπορείτε να διαβάστε την αναλυτική παρουσίαση του νέου Nissan Qashqai και όλες τις πληροφορίες για το μέλλον της ιαπωνικής μάρκας, όπως τις μάθαμε σε ειδική εκδήλωση στο Παρίσι.
 

Σελίδα 2Αποστολή στο Παρίσι για να δούμε το ανανεωμένο Nissan Qashqai
Σελίδα 3Σχεδίαση: Φουτουριστικό και άμεσα αναγνωρίσιμο
Σελίδα 4Τεχνολογία: Περισσότερα συστήματα ασφαλείας και πιο εξελιγμένο infotainment
Σελίδα 5Εσωτερικό: Ενέσεις πολυτέλειας στην καμπίνα και πιο χοντρά τζάμια για καλύτερη ηχομόνωση
Σελίδα 6Νέο ηλεκτρικό Micra με προσιτή τιμή και ακόμα 18 ηλεκτρικά μοντέλα Nissan την επόμενη 5ετία
Mercedes
SEAT