Τεχνολογία: Περισσότερα συστήματα ασφαλείας και πιο εξελιγμένο infotainment

31.489 Επισκέψεις στο άρθρο (17/4/2024)
Στο παρκάρισμα, η κεντρική οθόνη κάνει εικονική αναπαράσταση από το κάτω μέρος του οχήματος, συμπεριλαμβανομένων των μπροστινών τροχών και της θέσης διεύθυνσης τους, ώστε να αποφύγετε την επαφή της ζά
4 Φωτογραφίες »

Στο παρκάρισμα, η κεντρική οθόνη κάνει εικονική αναπαράσταση από το κάτω μέρος του οχήματος, συμπεριλαμβανομένων των μπροστινών τροχών και της θέσης διεύθυνσης τους, ώστε να αποφύγετε την επαφή της ζάντας με το πεζοδρόμιο.

Φυσικά δεν εννοείται ανανέωση χωρίς τις απαραίτητες τεχνολογικές αναβαθμίσεις. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Nissan άλλωστε, ο 2ος πυλώνας των αλλαγών είναι τα βελτιωμένα και εμπλουτισμένα συστήματα ασφάλειας και ο 3ος η upgraded συνδεσιμότητα. Έτσι, στη φαρέτρα του νέου Qashqai έχουν προστεθεί περισσότερα συστήματα ασφάλειας στον στάνταρ εξοπλισμό ασφαλείας, όντας αυτός ακόμα πιο πλήρης από το παρελθόν, αλλά και νέα χαρακτηριστικά για πιο ασφαλή και άνετη οδήγηση.


Η Nissan έχει ενσωματώσει στο Qashqai μια κάμερα μπροστά που προσφέρει θέαση 200 μοιρών και βοηθάει τον οδηγό στις διασταυρώσεις, ώστε να μην «βγάζει» τη μούρη του αυτοκινήτου μπροστά και εκτίθεται σε κίνδυνο ατυχήματος.
4 Φωτογραφίες »

Η Nissan έχει ενσωματώσει στο Qashqai μια κάμερα μπροστά που προσφέρει θέαση 200 μοιρών και βοηθάει τον οδηγό στις διασταυρώσεις, ώστε να μην «βγάζει» τη μούρη του αυτοκινήτου μπροστά και εκτίθεται σε κίνδυνο ατυχήματος.


Σας αναλύσαμε π.χ. πιο πάνω για την κάμερα που δείχνει κάτω από το αυτοκίνητο, ωστόσο η Nissan έχει ενσωματώσει στο Qashqai ακόμα μια κάμερα μπροστά. Ο φακός της είναι ευρυγώνιος προφέροντας θέαση 200 μοιρών και βοηθάει τον οδηγό στις διασταυρώσεις, ώστε να μην «βγάζει» τη μούρη του αυτοκινήτου μπροστά και εκτίθεται σε κίνδυνο ατυχήματος. Το θεωρούμε πολύ βολικό για όσους κινούνται σε στενούς δρόμους στην πόλη. Επιπλέον, το νέο Nissan Qashqai διαθέτει όλα τα σύγχρονα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, όμως όπως και σύστημα καταγραφής περιστατικών (Data Event Recording).


Από εκεί και πέρα, στο πνεύμα της εποχής, έχει αναβαθμιστεί η συνδεσιμότητα του infotainment με την προσθήκη περισσότερων Υπηρεσιών Google (Google Connected Services). Σημαντικότερο όλων θεωρούμε το Google Assistant (σ.σ. πρόκειται για φωνητικό βοηθό) που λειτουργεί σε πολλές γλώσσες (και ελληνικά) και μέσω αυτού μπορείτε να δώστε εντολές ή να ζητήσεις πληροφορίες (π.χ. σβήσε τα φώτα στο σπίτι, κατεύθυνέ με στο πλησιέστερο εστιατόριο, παίξε τα album των Queen, ενημέρωσέ με για την κίνηση κτλ.). Επίσης σημαντικοί για εμάς είναι οι χάρτες Google με όλες τις φιλικές προς τον χρήστη λειτουργίες τους, ενώ τέλος κάτι που θα εκτιμήσει πολύ και ο ιδιοκτήτης είναι η δυνατότητα να κατεβάσει στο αυτοκίνητο αγαπημένες του εφαρμογές. Για παράδειγμα μπορεί να κατεβάσει Waze, Spotify ή όποια άλλη εφαρμογή από το Play Store και να την έχει μόνιμα στο αυτοκίνητό του.
 

Σελίδα 1Επίσημο: Στο Παρίσι για το ανανεωμένο Nissan Qashqai (+video)
Σελίδα 2Αποστολή στο Παρίσι για να δούμε το ανανεωμένο Nissan Qashqai
Σελίδα 3Σχεδίαση: Φουτουριστικό και άμεσα αναγνωρίσιμο
Σελίδα 4Τεχνολογία: Περισσότερα συστήματα ασφαλείας και πιο εξελιγμένο infotainment
Σελίδα 5Εσωτερικό: Ενέσεις πολυτέλειας στην καμπίνα και πιο χοντρά τζάμια για καλύτερη ηχομόνωση
Σελίδα 6Νέο ηλεκτρικό Micra με προσιτή τιμή και ακόμα 18 ηλεκτρικά μοντέλα Nissan την επόμενη 5ετία
MIKRA VANS LEASING
test center