Ο WLTP «έκοψε» την Jaguar XJR575

Ο WLTP «έκοψε» την Jaguar XJR575

2.106 Επισκέψεις στο άρθρο (5/10/2018)

Από τη στιγμή που ο νέος κύκλος δοκιμών, WLTP έκανε την εμφάνισή του αποτέλεσε και την αιτία να «κοπούν» κάποια μοντέλα από την αγορά της Ευρώπης τα οποία δεν συμβάδιζαν σύμφωνα με τις επιπλέον απαιτήσεις.

Στην κατηγορία αυτών των μοντέλων προσθέστε και την Jaguar XJR575, η οποία δεν είναι πλέον διαθέσιμη για την ευρωπαϊκή αγορά, καθώς η βρετανική μάρκα πήρε την απόφαση να αποσύρει το μοντέλο, περίπου ένα χρόνο μετά το ντεμπούτο του εν λόγω μοντέλο στο Goodwood Festival of Speed του 2017.
 
Να θυμίσουμε πως η Jaguar XJR575 αποτέλεσε την πιο ισχυρή έκδοση, σεντάν που έχει κατασκευάσει ποτέ η μάρκα και παίρνει ισχύ από  έναν  υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V8 5.0 λίτρων, τον οποίο δανείστηκε από την F-Type SVR και του προσφέρει 575 άλογα, 25 περισσότερα από την απλή έκδοση της XJR. Το μοντέλο μπορεί να αγγίζει από στάση τα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα σε 4,4 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να ανέρχεται στα 299 χλμ./ώρα.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως για αυτούς που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής η διάθεση του αυτοκινήτου συνεχίζεται κανονικά, με την Jaguar XJR575 να διατίθεται αποκλειστικά με την έκδοση του μεγάλου μεταξονίου.

Toyota
SEAT