Σχεδίαση, Εσωτερικό & Χώροι

116.158 Επισκέψεις στο άρθρο (26/11/2022)
Σχεδίαση, Εσωτερικό & Χώροι
12 Φωτογραφίες »

Σχεδίαση: Πιο μοντέρνο το T-Roc, αεροδυναμικό το Karoq

Ξεκινώντας με την εξωτερική εμφάνιση των δύο μοντέλων, είναι προφανές πως το μεγαλύτερης κατηγορίας Skoda Karoq έχει και μεγαλύτερο... εκτόπισμα. Από εκεί και πέρα, το ανανεωμένο C-SUV των Τσέχων είναι πιο αεροδυναμικό κατά 9% σε σχέση με το παρελθόν, όπως αναφέρει η εταιρεία. Αυτό οφείλεται στο νέο μπροστινό προφυλακτήρα με τις «αεροκουρτίνες», την μεγαλύτερη αεροτομή και τις ανασχεδιασμένες 17άρες ζάντες που θυμίζουν έντονα ηλεκτρικά μοντέλα.
 
Facelift δέχτηκε και το Volkswagen T-Roc που έχει κερδίσει πόντους κομψότητας και δυναμισμού, ειδικά στην σπορ R-Line έκδοση που είχαμε στα χέρια μας. Ξεχωρίζει η νέα φωτιζόμενη LED μπάρα που διχοτομεί την γρίλια και προαιρετικά «παντρεύεται» με προβολείς matrix (ναι, είναι σχεδιαστικό μοτίβο που πρωτογνωρίσαμε στο 8ης γενιάς VW Golf).
 

Εσωτερικό: Προσεγμένη ποιότητα και δύο 8άρες οθόνες

Digital και ποιοτική είναι η καμπίνα και των δύο μοντέλων, με παρόμοια φιλοσοφία πιο συντηρητικής διακόσμησης. Σε αμφότερα τα εσωτερικά υπάρχουν μαλακά υλικά, σωστά φινιρισμένα, χωρίς ενστάσεις για την συναρμογή τους. Στάνταρ βλέπουμε δύο 8άρες οθόνες, έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων μπροστά από τον οδηγό και μία έγχρωμη touchscreen για τον χειρισμό του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Η διαφορά είναι πως στο VW T-Roc η οθόνη είναι «αιωρούμενη», ενώ στο Skoda Karoq «χωνευτή» στο κέντρο του ταμπλό.
 

Χώροι: Αποσκευές και «πόδια» στο Karoq, «κεφάλι» στο T-Roc

Η διαφορά κατηγορίας φέρνει υπεροχή στους χώρους για το Skoda Karoq με τα +35 χλστ. μεταξόνιο. Πιο συγκεκριμένα, έχει μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ και περισσότερο «αέρα» για τα πόδια. Ισορροπία υπάρχει στο πλάτος του πίσω καθίσματος (1.370 χλστ.) με 5 ενήλικες επιβάτες να χωρούν με σχετική άνεση, την ώρα που το T-Roc είναι πιο άνετο για τα γόνατα των πίσω επιβατών.
 

Σελίδα 1Συγκριτικό: VW T-Roc ή μεγαλύτερο Skoda Karoq με 6-7 κατοστάρικα plus;
Σελίδα 2Σχεδίαση, Εσωτερικό & Χώροι
Σελίδα 3Κινητήρας, Οδική Συμπεριφορά & η Γνώμη μας
Σελίδα 4Μετρήσεις & τεχνικά χαρακτηριστικά
Mercedes
test