Πρόστιμα σε 900 ανασφάλιστους οδηγούς!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/4/2013

Περίπου 900 οχήματα εντοπίστηκαν ανασφάλιστα τις προηγούμενες ημέρες, καθώς η Τροχαία έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους της, σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.

 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια τροχονομικών ελέγχων σε όλη την Επικράτεια από τις 19 έως και τις 21 Απριλίου, εντοπίστηκαν 898 ανασφάλιστα οχήματα (μεταξύ άλλων παραβάσεων). Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που συλλέξαμε, η Τροχαία έχει πλέον σαφείς οδηγίες να διενεργεί εντατικούς ελέγχους, ώστε να βεβαιώνει τα αντίστοιχα πρόστιμα στα ανασφάλιστα οχήματα, τα οποία υπολογίζονται στις 900.000 περίπου.

 Η Τροχαία έχει πλέον σαφείς οδηγίες να διενεργεί εντατικούς ελέγχους, ώστε να βεβαιώνει τα αντίστοιχα πρόστιμα στα ανασφάλιστα οχήματα

Στην περίπτωση που εντοπιστεί κάποιο ανασφάλιστο όχημα, βεβαιώνεται στον ιδιοκτήτη του πρόστιμο 500 ευρώ και αφαιρούνται το δίπλωμα του οδηγού και οι πινακίδες του οχήματος για 10 ημέρες. Για να τα πάρει πίσω θα πρέπει να προσκομίσει τη βεβαίωση ασφαλίσεως. Τέλος, τονίζουμε ότι, εάν εμπλακείτε σε ατύχημα και έχετε ανασφάλιστο το αυτοκίνητο σας, θα σας πάρουν τις πινακίδες κυκλοφορίας για 2 χρόνια και αν το επαναλάβετε, θα σας τις αφαιρέσουν για 3 χρόνια. Για να τα πάρετε πίσω, θα πρέπει και πάλι να έχετε ασφαλίσει το αυτοκίνητό σας και να έχετε πληρώσει όλα τα πρόστιμα που προβλέπονται.


Προχωρούν κανονικά οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις

Με βάση τις πληροφορίες που συνέλεξε το www.autotriti.gr η ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων προχωρά κανονικά. Όπως προβλέπεται άλλωστε και στον πρόσφατο νόμο, που ψηφίστηκε, όσοι εντοπίζονται ανασφάλιστοι θα ειδοποιούνται να πληρώσουν πρόστιμο 250 ευρώ και να ασφαλιστούν εντός 8 ημερών. Για όσους αγνοήσουν την ειδοποίηση και δεν ασφαλιστούν, θα ακολουθήσουν νέες αυστηρότερες κυρώσεις. 

 Υπολογίζεται ότι τα πρόστιμα από τον ηλεκτρονικό εντοπισμό των ανασφάλιστων θα ανέλθουν στα 300-400 εκατομμύρια ευρώ, για αυτό και οι αρμόδιοι δε δίνουν μεγάλη δημοσιότητα στο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα

Έτσι, εκτός από τα πρώτα 250 ευρώ πρόστιμο, τα στοιχεία των παραβατών θα αποστέλλονται στην αστυνομία, η οποία θα τους παίρνει τις πινακίδες και το δίπλωμα για 10 ημέρες, με πρόστιμο ταυτόχρονα 500 ευρώ. Τονίζουμε ότι, για να πάρει πίσω κάποιος το δίπλωμα και τις πινακίδες, θα πρέπει να ασφαλιστεί αλλά και να πληρώσει τα 500 ευρώ.



 

Τελευταία νέα