Κέρδη για τη Groupama το 2012

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/4/2013

Η Groupama Φοίνιξ «έκλεισε» το 2012 με κέρδη προ φόρων 17,8 εκατ. ευρώ, αποτέλεσμα αισθητά ενισχυμένο σε σχέση με το 2011.

 

Η εταιρεία αναφέρει ότι στο θετικό αποτέλεσμα για το 2012, συνέβαλαν η διατήρηση πολύ καλών Τεχνικών Αποτελεσμάτων και η περαιτέρω μείωση των εξόδων (-12,7%). Αξιοσημείωτο είναι επίσης το σύνολο των Αποζημιώσεων που κατέβαλε η Groupama Φοίνιξ το 2012, που διαμορφώθηκαν στο ποσό των 136,9 εκατ. ευρώ.

Με την ανακεφαλαιοποίηση της Εταιρίας από τον Όμιλο Groupama, ύψους 94 εκατ. ευρώ, που έγινε μετά τη συνειδητή συμμετοχή της εταιρίας στο PSI, ο Δείκτης Φερεγγυότητας της Groupama Φοίνιξ αυξήθηκε σημαντικά, αγγίζοντας πλέον το 240%. Ο Κύκλος Εργασιών της Εταιρίας διαμορφώθηκε στα 168 εκατ. ευρώ, από τα οποία 60 εκατ. ευρώ αφορούν στον Κλάδο Ζωής και 108 εκατ. ευρώ στους Γενικούς Κλάδους. Σε εμπορικό επίπεδο, το έτος 2012 χαρακτηρίστηκε από τη διάθεση των Προϊόντων index «Obsidienne» και την ανανέωση της γκάμας προϊόντων της Groupama Φοίνιξ, ώστε να γίνει προσαρμογή των Ασφαλίστρων στα σημερινά δεδομένα και χωρίς να γίνει καμία έκπτωση στην Ποιότητα των καλύψεων και υπηρεσιών. Ενδεικτικά αναφέρονται η σειρά «Motor GP» που εμπλουτίστηκε με ιδιαίτερα ανταγωνιστικά Προϊόντα ασφάλισης Αυτοκινήτου, τα νέα και πολύ προσιτά Προγράμματα ασφάλισης Κατοικίας «Cocoon», καθώς και τα νέα προϊόντα Υγείας της Εταιρίας.

 

Τελευταία νέα