Πολλές εταιρείες προσθέτουν αξία στα ασφαλιστήρια που προσφέρουν, εφαρμόζοντας προσφορές αλλά και δελεαστικά συνδυαστικά πακέτα ασφάλισης αυτοκινήτου-κατοικίας.

Double Play: Πακέτα συνδυαστικής ασφάλισης

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/2/2014

«Ρίχνοντας» τα ασφάλιστρα αυτοκινήτου, σπιτιού, ζωής κτλ. σε ένα συμβόλαιο, μπορείτε να επιτύχετε σημαντικές εκπτώσεις και όφελος για την τσέπη σας. Δείτε παρακάτω τι ακριβώς είναι τα ασφαλιστικά πακέτα και μερικά από τα δελεαστικά παραδείγματα της αγοράς.

 

Το τελευταίο διάστημα ενισχύεται η τάση στην ασφαλιστική αγορά, όπου μπορεί κάποιος να μεταφέρει όλα τα ασφαλιστικά συμβόλαια που διαθέτει (αυτοκίνητου, υγείας, κατοικίας) σε μια εταιρεία και να κερδίσει μεγάλες εκπτώσεις, αλλά και χρόνο. Επομένως, καλό είναι εάν βρίσκεστε σε φάση αναζήτησης ασφαλιστικής εταιρείας, να λάβετε όσο το δυνατό περισσότερες προσφορές και να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις εκπτώσεις που ισχύουν. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσετε να διαπραγματευτείτε τους όρους και τις τιμές, ώστε να γλιτώσετε το μεγαλύτερο δυνατό ποσό.

Τα οφέλη των ασφαλιστικών πακέτων
• Δίνονται μεγάλες εκπτώσεις και έτσι το ετήσιο κόστος ασφάλισης μπορεί να μειωθεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό
• Ξενοιάζεις από χρονοβόρες διαδικασίες καθώς έχεις να κάνεις μόνο με μια εταιρεία
• Μπορείς να έχεις καλύτερο έλεγχο και εικόνα για τις καλύψεις σου και ανά πάσα στιγμή να αναπροσαρμόσεις κάτι ανάλογα με τις ανάγκες σου

Αυτοκίνητο και σπίτι ή επιχείρηση από 150 ευρώ!
Σε ένα περιβάλλον έντονου ανταγωνισμού, πολλές εταιρείες προσθέτουν αξία στα ασφαλιστήρια συμβόλαια που προσφέρουν, εφαρμόζοντας προσφορές αλλά και δελεαστικά συνδυαστικά πακέτα ασφάλισης. Δηλαδή μπορείτε να συνδυάσετε την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας και της κατοικίας σας σε τιμές που ξεκινούν κάτω από τα 150 ευρώ το εξάμηνο. Ανάλογα με την εταιρεία και τον συνδυασμό ασφαλιστηρίων που θα επιλέξετε, θα λάβετε έκπτωση είτε συνολικά για το εξαμηνιαίο κόστος της ασφάλισης (αυτοκίνητο, υγεία, κατοικία), είτε για κάθε συμβόλαιο ξεχωριστά. 


Από την έρευνα που πραγματοποιήσαμε στα ασφαλιστικά προγράμματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, το ποσοστό των εκπτώσεων που μπορεί να λάβει κάποιος ξεπερνά ακόμη και το 20%. Φυσικά, οι χαμηλές τιμές που ισχύουν σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται ότι ο καταναλωτής είναι αναγκασμένος να επιλέξει «φτωχές» παροχές στις καλύψεις σας. Και αυτό, γιατί οι εκπτώσεις ισχύουν όποιες καλύψεις ή παροχές επιλέξει ο ασφαλισμένος.

Τα ασφαλιστικά πακέτα των εταιρειών

ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Με κύριο slogan «σπίτι και αυτοκίνητο έχουν πολλά κοινά, τώρα έχουν και κοινή ασφάλιση» η ΑΤΕ Ασφαλιστική προτείνει τη συνδυαστική ασφάλιση αυτοκινήτου και κατοικίας. Έτσι, ο πελάτης απολαμβάνει σημαντικά προνόμια και ιδιαίτερα ανταγωνιστικά ασφάλιστρα. Ενδεικτικά, μπορείτε να ασφαλίσετε το αυτοκίνητό σας από €140 το εξάμηνο*, την κατοικία σας από μόλις €5 το μήνα!** ή και την επιχείρησή σας από μόνο €10 το μήνα*** και μέσα από το site της ΑΤΕ Ασφαλιστικής μπορεί να ενημερωθεί για τα ασφάλιστρα και τις καλύψεις του αυτοκινήτου και της κατοικίας του και να κλείσει ραντεβού με τον ασφαλιστικό σύμβουλο της εταιρείας για την πλήρη παρουσίαση του προγράμματος.

*Τα ασφάλιστρα αφορούν Ι.Χ. αυτοκίνητο 1200cc, 8 φορολογήσιμων ίππων. έτους κατασκευής 2010, περιοχής Αττικής.
**Η ασφάλιση κατοικίας αφορά κατοικία 100τ.μ στην Αθήνα, αξίας 110.000€ με ασφάλιση περιεχομένου αξίας : €40.000
***Η Ασφάλιση επιχείρησης αφορά επιχείρηση με κεφάλαιο κάλυψης €100.000

GROUPAMA ΦΟΙΝΙΞ
Τόσο στις ασφαλίσεις Ζωής & Υγείας, όσο και στις Γενικές ασφαλίσεις - αυτοκινήτων, κατοικιών, σκαφών, κ.λπ. - η Groupama Φοίνιξ προσφέρει ένα ευρύτατο φάσμα λύσεων, από την πιο οικονομική μέχρι και την πιο πλήρη, προκειμένου το αγαθό της ασφάλειας να είναι προσιτό σε όλους.

Μεταξύ των προγραμμάτων που προσφέρει είναι και αυτά της ομαδικής ασφάλισης. Η Ομαδική Ασφάλιση αποτελεί έναν ιδιαίτερο κλάδο Ασφάλισης, ξεχωριστό τόσο από αυτόν της κοινωνικής ασφάλισης όσο και από αυτόν της ατομικής. Η Ασφαλιστική φιλοσοφία είναι βασισμένη πάνω στους τρεις άξονες (κοινωνική, ατομική, ομαδική ασφάλιση) οι οποίοι δημιουργούν μια ασπίδα προστασίας για το άτομο απέναντι σε τυχαία γεγονότα που αφαιρούν το αίσθημα της ασφάλειας. Η Ομαδική Ασφάλιση είναι ιδιαίτερα σημαντική για το άτομο διότι έρχεται να συμπληρώσει τα κενά της κοινωνικής ασφάλισης και να επεκτείνει την προστασία της σε τομείς στους οποίους οι κρατικοί οργανισμοί κοινωνικής πολιτικής δεν συμμετέχουν.

AIG
Πακέτα συνδυαστικής ασφάλισης προσφέρει και η AIG. Ενδεικτικά, μπορείτε να σφαλίσετε το σπίτι και το αυτοκίνητό σας με 165 ευρώ το εξάμηνο. Ωστόσο, πέρα από την ασφάλιση του αυτοκινήτου ή του σπιτιού, η AIG προσφέρει ασφάλιση ποδηλάτου, ασφάλιση περιβαλλοντικής ευθύνης, ασφάλιση διαδικτυακών κινδύνων, αλλά και ασφαλιστική κάλυψη σε πελάτες εκτεθειμένους σε ασυνήθιστους ή περίπλοκους κινδύνους.

Προσφέρουν όλες οι ασφαλιστικές τα ίδια;
Πιο συγκεκριμένα τώρα και όσον αφορά στην Ασφάλιση Αυτοκινήτου, οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν τα ίδια στα βασικά, όχι όμως στα προαιρετικά. Έτσι, στον τομέα της υποχρεωτικής κάλυψης για Αστική Ευθύνη, όλες οι εταιρείες καλύπτουν υποχρεωτικά, βάση νόμου, τα ίδια ποσά. Δηλαδή 1.000.000 ευρώ ανά ατύχημα, ενώ για κάθε θύμα τροχαίου προβλέπονται αποζημιώσεις για σωματικές βλάβες που μπορούν να φτάσουν το 1.000.000 ευρώ ανά άτομο. Από εκεί και πέρα, στις προαιρετικές καλύψεις τα ποσά που καλύπτονται διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία και αποτελούν ένα σημαντικό κριτήριο για την επιλογή της εταιρείας που θα ασφαλιστούμε.

Κάνοντας μια έρευνα αγοράς θα διαπιστώσετε ότι τα ποσά που καλύπτονται για υπηρεσίες όπως η νομική προστασία ή οι υλικές ζημιές από ανασφάλιστο όχημα δεν είναι τα ίδια. Ορισμένες ασφαλιστικές καλύπτουν ζημιές από ανασφάλιστα που δεν υπερβαίνουν τα 15.000 ευρώ και άλλες μπορούν να σας αποζημιώσουν με ποσά που φτάνουν ακόμη και τα 100.000 ευρώ.

Ειδικές Εκπτώσεις
Η ασφαλιστική αγορά ανταποκρινόμενη στις τρέχουσες ανάγκες του ασφαλισμένου αλλά και για την επιβράβευση του έχει διαμορφώσει ειδικές κατηγορίες εκπτώσεων ή εκπτώσεις ειδικών συνθηκών.

Επιβράβευση Ομαδικής Ασφάλισης: Σε κάποιες εταιρείες, οι ασφαλισμένοι που έχουν πάνω από δύο και σε άλλες περιπτώσεις πάνω από τρία οχήματα ασφαλισμένα στην ίδια εταιρεία δικαιούνται έκπτωση στα ασφαλιστήρια συμβόλαια των αυτοκινήτων τους. Επιπλέον σε κάποιες εταιρείες, παρέχονται εκπτώσεις και σε παντρεμένα ζευγάρια όταν και οι δύο σύζυγοι είναι ασφαλισμένοι ταυτόχρονα στην ίδια εταιρεία.

Έκπτωση των Νέων Οχημάτων και Συνετών Ασφαλισμένων: Σε ορισμένες εταιρείες παρέχεται έκπτωση σε όλα τα οχήματα με ημερομηνία έκδοσης άδειας κυκλοφορίας μικρότερης των τριών ετών η του ενός έτους ανάλογα με την πολιτική της κάθε εταιρείας. Παρέχεται επιπλέον έκπτωση σε ασφαλισμένους που στα τρία η πέντε προηγούμενα χρόνια συνεχούς ασφάλισης δεν έχουν προκαλέσει ατύχημα.

Έκπτωση σε πολυκλαδικούς Ασφαλισμένους: Σε ορισμένες εταιρείες παρέχεται έκπτωση λόγω ύπαρξης και ασφαλιστηρίου κατοικίας ή περιουσίας γενικώς στην ίδια εταιρία που ασφαλίζετε το όχημά σας και αντίστροφα.

Έκπτωση λόγω ηλικίας: Σε κάποιες εταιρείες παρέχεται έκπτωση λόγω ηλικίας πχ σε οδηγούς 30 ετών το ασφάλιστρο είναι οικονομικότερο από τους οδηγούς ηλικίας 60 ετών.

Πρόσθετες Παροχές: Πολλά από τα ασφαλιστήρια συμβόλαια παρέχουν ως προστιθέμενη αξία επιλογής δωρεάν ή με αρκετά χαμηλό κόστος υπηρεσίες όπως:
- 24η Φροντίδα ατυχήματος
- Κάλυψη περιεχομένου κατοικίας σε περίπτωση πυρκαγιάς
- Νομικές και Ιατρικές συμβουλές σε περίπτωση ατυχήματος
- Συνεργαζόμενα συνεργεία αποκατάστασης ζημιών από ατύχημα χωρίς την καταβολή χρημάτων από τον ασφαλισμένο και την μετέπειτα αποζημίωση από την ασφαλιστική του εταιρεία.

Δείτε εδώ και άλλα σχετικά άρθρα για βασικές ή προαιρετικές καλύψεις που αφορούν το όχημά σας.

 

Τελευταία νέα