mototriti.gr autotritipro.gr aboutthessaloniki.gr 4green.gr
2.280 Καινούρια μοντέλα
Test - Συγκριτικά - Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά
Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
42.900 Μεταχειρισμένα
Αυτοκίνητα - Επαγγελματικά - Autoaccessories
Μοτοσυκλέτες - Motoaccessories
facebook twitter youtube rss
  Test
Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  12/12/2006
TEST
Volvo C30 1,6
Check mate!
Διαβάστηκε από 25589 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:12/12/2006
Το Volvo C30 διακρίνεται για την αίσθηση στιβαρότητας και σιγουριάς που προσφέρει στον οδηγό του, με την ποιότητα κύλισης να είναι από τις κορυφαίες στην κατηγορία.
Με μια κίνηση στρατηγικής, η Volvo αποφασίζει να κατέβει στα μικρομεσαία μοντέλα, με ένα αυτοκίνητο το οποίο προτάσσει περισσότερο το design και τη νεανική υπόστασή του. Η φιλοσοφία αυτή μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους, ειδικά από τη στιγμή που προέρχεται από μια φίρμα, που δε μας έχει συνηθίσει σε τέτοιους πειραματισμούς.
Από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε ως Design Concept στην περσινή έκθεση του Ντιτρόιτ, το C30, η πρώτη σύγχρονη προσπάθεια της Volvo στα μικρομεσαία, απέσπασε ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για την εμφάνισή του. Ακόμα και στη Διεθνή Έκθεση του Παρισιού το Σεπτέμβριο, το σουηδικό μικρομεσαίο κέρδισε το μεγαλύτερο μερίδιο των εντυπώσεων κοινού και ειδικού τύπου, για την ξεχωριστή αισθητική του. Είναι, λοιπόν, απολύτως λογικό, να αφιερώσουμε τις πρώτες γραμμές αυτής της δοκιμής μας στην εξωτερική σχεδίαση του νέου δημιουργήματος της Volvo, τη στιγμή μάλιστα που αυτή αναμένεται να καθορίσει στο μέγιστο βαθμό την πορεία του μοντέλου στην ελληνική αγορά.
Τα πίσω… μπρος!
Καιρό είχαμε να ξεκινήσουμε την αναφορά μας στη σχεδίαση ενός μοντέλου από τα… οπίσθιά του. Μάλιστα, αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά του νέου Volvo C30 -αισθητικά τουλάχιστον- από οποιοδήποτε άλλο μικρομεσαίο κυκλοφορεί στο δρόμο. Τι έχουμε εδώ, λοιπόν: Αρχικά, την εντύπωση κλέβει, με τη μία, το μεγάλο διάφανο παρμπρίζ, το οποίο σε ένα πολύγωνο σχήμα κατεβαίνει έως τον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου, "παίζοντας" και τον… άχαρο ρόλο της πόρτας εισόδου του χώρου αποσκευών. Στη συνέχεια, το βλέμμα πέφτει πάνω στις δύο έντονες ακμές, εκατέρωθεν του πίσω πλάγιου τμήματος του αυτοκινήτου, οι οποίες καταλήγουν στο οριζόντιο τμήμα των πίσω φωτιστικών. Τα τελευταία ολοκληρώνουν το σχήμα τους με μια κάθετη και στενή επιφάνεια, δημιουργώντας, εφ' όσον τα δει κανείς ολοκληρωμένα, την ψευδαίσθηση ενός δακτύλου, το οποίο δείχνει προς τα πάνω! Το αισθητικό κομμάτι συμπληρώνει ο μεγάλος, φουσκωμένος προφυλακτήρας, ορίζοντας ένα συνολικό αποτέλεσμα, άμεσα επιθυμητό από το νεανικό κοινό της κατηγορίας.
Και ολίγον από το υπόλοιπο…
Στο εμπρόσθιο τμήμα του C30, τα πράγματα είναι εμφανώς πιο συγκρατημένα, η επιλογή όμως της Volvo, να διατηρήσει αυτούσιο το κομμάτι από το σεντάν S40 και το κουπέ-κάμπριο C70, δημιουργεί, πέρα από ένα πετυχημένο αισθητικό αποτέλεσμα, και μια οπτική σύνδεση για την τοποθέτηση του αυτοκινήτου στην υπάρχουσα γκάμα της Volvo. Στο πλάι τώρα, εντύπωση προκαλούν τα τονισμένα φτερά του μοντέλου και η διαφορετική χρωματική επιλογή στα πλαϊνά μαρσπιέ, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι ενός ενιαίου ξεχωριστού τμήματος, το οποίο ξεκινά από τον εμπρός προφυλακτήρα και αγκαλιάζει όλο το κάτω τμήμα του αμαξώματος. Οι αυξημένες για την κατηγορία, τέλος, διαστάσεις του αποκλειστικά 3θυρου C30 (μήκος 4,25 μέτρων) δίνουν πιο ορατή μια συμπαγή αίσθηση όγκου, η οποία όμως διατηρεί σε κάθε περίπτωση την κομψότητά της.
Μας άρεσε
Η ξεχωριστή εξωτερική εμφάνιση, η ποιότητα και η αισθητική του εσωτερικού, η ποιότητα κύλισης και η γενικότερη αίσθηση του οχήματος στο δρόμο, η αίσθηση του κιβωτίου, η τιμή της βασικής έκδοσης, η εσωτερική ηχομόνωση.
Δεν μας άρεσε
Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών και το ψηλό του κατώφλι, ο χώρος για τα κεφάλια των πίσω επιβατών, η απόδοση του κινητήρα στις υψηλές ταχύτητες.
Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της σχεδίασης του Volvo C30 είναι το πίσω τμήμα του. Ενσωματώνοντας τόσο μεταμοντέρνα, όσο και ρετρό (προερχόμενα από το Volvo P1800ES του 1971) στοιχεία, καταφέρνει να αποτελεί το πλέον ελκυστικό κομμάτι του αυτοκινήτου.




 
 Volvo C30 1,6
Εσωτερικό
Χώροι
Ασφαλές, ουδέτερο και εξαιρετικά στιβαρό στο δρόμο
Κινητήρας
Παθητική ασφάλεια
Συμπέρασμα






ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ  |  ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ  |  BEST BUY

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ - ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
BEST BUY:Ποιο είναι το καλύτερο αυτοκίνητο που μπορώ να αγοράσω;
VOLKSWAGEN:Ποιοτικά μεταχειρισμένα με την εγγύηση της Kosmocar
ANYTIME:Πλήρης Οδική Βοήθεια & Αυτοκίνητο Αντικατάστασης!
FIAT:Δωρεάν Clima Service
FORD:Focus με 13.665 ευρώ
non - paper Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα συνεργεία σήμερα έχουν σύστημα υπολογισμού του κόστους με ακρίβεια, με μονάδες κόστους για κάθε εργασία.Εσείς πως κρατάτε το κόστος συντήρησης και επισκευών υπό τον έλεγχό σας;
Τα νέα μοντέλα μπορούν και συνδυάζουν την χρηστικότητα με την χαρά της οδήγησης.
Μείωσε η χρηστικότητα το πάθος για οδήγηση; Ή μήπως σήμερα συνδυάζονται καλύτερα από ποτέ;
Τα καινούργια αυτοκίνητα μπορούν να πετύχουν μέχρι και 40% χαμηλότερη κατανάλωση, σε σύγκριση με παλαιότερα μοντέλα.Εσείς πως θα γλιτώσετε λεφτά με το νέο σας αυτοκίνητο;
Διαβάστε: 534 non papers 10246 σχόλια




ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Autotriti.gr
Το Νοέμβριο η ανοιχτή νέα BMW Σειρά 4 | SCOOP
Πετρελαιοκίνητα μικρομεσαία με στιλ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Με κινητήρα 1,6 diesel η νέα C-Class | ΔΙΕΘΝΗ
Η Fisker χάνει 35 χιλ. δολάρια για κάθε Karma | ΔΙΕΘΝΗ
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών-Λαμίας | ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιστροφή... στο μέλλον για την TVR | ΔΙΕΘΝΗ
CLS Shooting Brake by Spencer Hart | ΔΙΕΘΝΗ
Προωθητικό σποτ της SRT με… νόημα | SPORTS CAR
περισσότερα »
 
Autotritipro.gr
Αυξημένη αμοιβή ζητούν οι γιατροί… | ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το Fiat Scudo ανανεώνεται | ΠΡΩΤΕΣ ΦΩΤΟ
Νέα συνεργασία για Iveco - Gazprom | ΔΙΕΘΝΗ
Τα πράσινα πασπαρτού της πόλης | ΤΙΜΕΣ
Νέα εποχή για τη Renault Trucks | ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
2 εκ. οχήματα για την Mercedes Βραζιλίας | ΔΙΕΘΝΗ
Νέα σημαντικά σιδηροδρομικά έργα | ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σεμινάριο για νέους από Ι.Ο.ΑΣ. | ΡΕΠΟΡΤΑΖ
περισσότερα »
 
Autotriti-asfaleies.gr
Η Anytime χορηγός του Circuit ΦΙΛΠΑ
Carglass: Αμεση και εγγυημένη αντικατάσταση
Τι ποσά καλύπτει η Νομική Προστασία
Συνεργασία INTERAMERICAN και ΦΙΛΗΣGLASS
Ταξίδι στο εξωτερικό: Τι κάνουμε σε περίπτωση ατυχήματος
Aσφάλιστρα με έκπτωση έως και 20%
ΕΑΕΕ: Μείωση στην παραγωγή ασφαλίστρων
Τα δίκτυα συνεργείων των ασφαλιστικών εταιρειών
περισσότερα »
Mototriti.gr
1+1 οικονομικά on-off | BEST BUY
Θεαματικός ο 1ος αγώνας MiniGP Cup | ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η διαδρομή του MotoCzysz E1pc στο IoM TT Zero | ΑΓΩΝΕΣ
Η αναγέννηση της Montgomery Motorcycles | ΔΙΕΘΝΗ
Ολοκληρώθηκε η τριλογία της Dainese για το IoM TT | ΑΓΩΝΕΣ
Η Ducati στον αγώνα των Μεγάρων. Το βίντεο | ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αυξημένα μέτρα Τροχαίας για το τριήμερο | ΕΛΛΑΔΑ
Τα Husqvarna 2013 στην Έλληνμοτο | ΑΓΟΡΑ
περισσότερα »
 
4green.gr
Μετατροπείς της KACO new energy στην μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή ηλιακή οροφή | ΕΛΛΑΔΑ & ΚΟΣΜΟΣ
UNEP: Πτώση των παγκόσμιων επενδύσεων στην ηλιακή ενέργεια 11% | ΕΛΛΑΔΑ & ΚΟΣΜΟΣ
IEA: Ρεκόρ ατμοσφαιρικών ρύπων CO2 το 2012 | ΕΛΛΑΔΑ & ΚΟΣΜΟΣ
Μελέτη και κατασκευή περιβαλλοντολογικών εγκαταστάσεων | ΕΛΛΑΔΑ & ΚΟΣΜΟΣ
Βάσεις για πάρκινγκ και στήλες ηλεκτροφόρτισης από την Altec | ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
περισσότερα »
 
Xrimatistirio.gr
Κ. Παπούλιας: Η Ελλάδα υποστηρίζει σθεναρά την ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας| Πρώτα ΘΕΜΑΤΑ
ΦΦΓΚΡΠ: Έμφαση στην ανάπτυξη του δικτύου| Πρώτα ΘΕΜΑΤΑ
ΤΑΙΠΕΔ: Πρώτα τα Λαχεία, μετά ο ΟΠΑΠ| Πρώτα ΘΕΜΑΤΑ
Ανοιχτή σε νέα μέτρα η ΕΚΤ| Οικονομία - πολιτική
Στο Cash Carry η Μαρινόπουλος| Επιχειρήσεις
περισσότερα »
© 2013 autotriti.gr