Daihatsu Charade
Διαβάστηκε από 13440 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/8/2011
Μοντέρνο, πρακτικό, άνετο, αποδοτικό και οικονομικό, το νέο Charade επιστρέφει στη γκάμα της Daihatsu όντας ολοκληρωμένο και πιο ελκυστικό από κάθε άλλη φορά.

Εμφανισιακά, το νέο Charade διατηρεί ένα αμάξωμα με πολλές καμπύλες γραμμές που του προσδίδει μια έντονη νεανικότητα και φρεσκάδα. Θυμίζει αρκετά αυτό του προηγούμενου Toyota Yaris και όχι τυχαία αφού σε αυτό βασίζεται. Οι αρκετές γυάλινες επιφάνειες φροντίζουν έτσι, ώστε να δημιουργείται μια αίσθηση ευρυχωρίας στον εξωτερικό παρατηρητή, την ίδια στιγμή που τα όμορφα φώτα - κυρίως στο πίσω τμήμα - συμβάλλουν στην μοντέρνα παρουσία του αυτοκινήτου. Από πλευράς διαστάσεων, με μήκος στα 3,785 μέτρα, το νέο Charade διατηρείται όσο compact απαιτείται να είναι ένα μικρό αυτοκίνητο που προορίζεται για να κινηθεί κυρίως στους δρόμους των μεγαλουπόλεων. Η Daihatsu προσφέρει το νέο Charade μόνο με 5θυρο αμάξωμα και σε μια έκδοση εξοπλισμού που περιλαμβάνει όλα τα σύγχρονα στοιχεία άνεσης και ασφάλειας.

Ικανός και οικονομικός κινητήρας
Την κίνηση του Charade έχει αναλάβει ένας 16βάλβδιδος βενζινοκινητήρας 1,3 λτ. με διπλό μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων (Dual VVTi) και μέγιστη ονομαστική απόδοση 99 ίππων στις 6.000 στροφές. Το μοτέρ αυτό προσδίδει πολύ καλές επιδόσεις στο αμάξωμα των 1.050 κιλών του Charade παρουσιάζοντας καλή ελαστικότητα και θετικό τράβηγμα, στις μεσαίες κυρίως στροφές. Συνδυάζεται επίσης, με ένα μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων που έχει σχετικά αραιή κλιμάκωση προς όφελος της κατανάλωσης καυσίμου (5,4 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 125 γρ./χλμ.)

Εσωτερικό - Χώροι
Μοντέρνα είναι η σχεδίαση του ταμπλό που δημιουργεί πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα. Το βλέμμα πέφτει απευθείας στο κέντρο της κονσόλας με τα στρογγυλά χειριστήρια για το air condition, αλλά και στην κοιλότητα στο άνω τμήμα, εκεί όπου φιλοξενείται ο ψηφιακός πίνακας οργάνων. Τα πλαστικά είναι σκληρά, αλλά η συναρμογή αψεγάδιαστη, ενώ οι πολλές θήκες και το συρόμενο πίσω κάθισμα απογειώνουν την πρακτικότητα. Οι χώροι είναι πολύ καλοί για τη μεταφορά 4 ενηλίκων, ενώ η χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ διαμορφώνεται από 272 έως και 363 λίτρα, ανάλογα με τη θέση του καθίσματος.

Στο δρόμο
Οδηγικά το Charade χαρακτηρίζεται από την άνεση και την ασφάλεια που προσφέρει σε κάθε είδους διαδρομή. Ειδικότερα, η ανάρτηση αποσβένει αποτελεσματικά τις ανωμαλίες του οδοστρώματος και συνάδει στην πολύ καλή ποιότητα κύλισης, την ίδια στιγμή που δεν αφήνει το αμάξωμα να εμφανίσει μεγάλες κλίσεις υπό πίεση, ακόμα και σε έναν επαρχιακό δρόμο με στροφές. Εκεί, η ουδετερότητα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου και, μόνο σε καταστάσεις κοντά στο όριο, το Charade θα χάσει στιγμιαία την πρόσφυση του πίσω μέρους του, όμως το στάνταρ Σύστημα Ελέγχου της πρόσφυσης (VSC με TRC) δε θα αφήσει το αυτοκίνητο να… λοξοδρομήσει. Το τιμόνι με τη σειρά του, έχει ηλεκτρική υποβοήθηση χάνοντας ελαφρώς σε αίσθηση στις στροφές, από την άλλη όμως, βοηθά πολύ στους χειρισμούς και στους επιτόπιους ελιγμούς εντός πόλεως.
» ΕΙΣΑΓΩΓΗ
» Daihatsu Charade
» Daihatsu Cuore
» Daihatsu Terios
» Daihatsu Sirion
» Daihatsu Copen
»Σχολιάστε την είδηση

Tags: DAIHATSU,

περισσότερα νέα & άρθρα »
DAIHATSU - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το νέο 2θέσιο cabriolet Daihatsu Kopen concept

Daihatsu Terios: Παντός καιρού

Daihatsu Sirion 1,0λτ. 77PS

Ο τοσοδούλης της Daihatsu

To Transformer της Daihatsu & 3 ακόμα πρωτότυπα

Εξασφαλίζει τους πελάτες της, η Daihatsu

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Jaguar αποχαιρετά την F-Pace με δύο νέες ειδικές εκδόσεις

Πρεμιέρα για το Plug-in υβριδικό Renault Rafale με 300 ίππους

SEAT Leon: Νέα γκάμα κινητήρων έως 204 άλογα και μεγαλύτερες οθόνες

Οι νέες Alfa Romeo Giulia και Stelvio Quadrifoglio Super Sport είναι για λίγους