Αν ταξιδεύετε σε χώρα που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε χρειάζεστε το εικονιζόμενο «Ευρωπαϊκό δίπλωμα οδήγησης».

    1. Η απαραίτητη «χαρτούρα»

    80.907 Επισκέψεις στο άρθρο

    Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας θα πρέπει να διευθετήσετε την απόκτηση όλων αυτών των εγγράφων, που θα πρέπει να έχετε στην κατοχή σας, για να είστε νόμιμοι, αλλά και κατοχυρωμένοι σε περίπτωση ατυχήματος. Αρχικά αν πάτε σε χώρα που δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε χρειάζεστε το λεγόμενο «Διεθνές δίπλωμα οδήγησης». Αυτό θα το πάρετε από την ΕΛΠΑ, σε χρόνο μικρότερο των 10 λεπτών και κόστος 50 ή 90 ευρώ ανάλογα με τη χώρα. Βέβαια, σε κάποιες χώρες ισχύουν και τα «καινούργια» διπλώματα που έχουν λατινικούς χαρακτήρες (π.χ. Η.Π.Α.).

    Παράλληλα θα χρειαστεί να εφοδιαστείτε με «πράσινη κάρτα» για το αυτοκίνητό σας. Αυτήν θα την πάρετε δωρεάν από την ασφαλιστική σας εταιρεία και καλύπτει την αστική σας ευθύνη έναντι τρίτων σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος. Προσοχή όμως δεν καλύπτει την ασφάλιση προαιρετικών κινδύνων (ασφάλιση πυρός, κλοπής, μικτή ασφάλιση κ.λπ.) που τυχόν διαθέτετε στην Ελλάδα. Τέλος αν το αυτοκίνητό σας δεν έχει πινακίδες ευρωπαϊκού τύπου µε το σήµα εθνικότητας, τότε θα πρέπει να κολλήσετε πάνω τους το διακριτικό σήµα GR (¤0,88 από την Ε.Λ.Π.Α.).

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    citroen
    KIA