O τροχονόμος του 2009
Διαβάστηκε από 3831 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/2/2010
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Από αριστερά: ο Αρχιφύλακας κ. Β. Σουλιώτης του Τμ. Τροχαίας Αγρινίου, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππας, η Πρόεδρος Δ.Σ. Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» κα Β. Δανέλλη-Μυλωνά, ο Διοικητής Τροχαίας Αγρινίου κ. Ν. Τσόλχας
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε για 3η συνεχή χρονιά τη «Βράβευση του Καλύτερου Τροχονόμου της χρονιάς» και την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της ενέργειας για το αλκοόλ και την οδήγηση «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.

O «Τροχονόμος της χρονιάς» επιλέγεται μετά από πρωτοβουλία του Ινστιτούτου με κριτήριο τη σημαντική συμβολή του στην πρόληψη και μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων και την προστασία της ζωής των πολιτών μετά από επιλογή - αξιολόγηση των προταθέντων από όλα τα Τμήματα Τροχαίας της χώρας. Για το 2009 βραβεύτηκαν ο Αρχιφύλακας Βασίλειος Σουλιώτης από το Τμήμα Τροχαίας Αγρινίου και ο Αρχιφύλακας Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος από το Τμήμα Τροχαίας Αμαλιάδας. Οι βραβευθέντες έλαβαν τιμητική πλακέτα, ενώ για τα Τμήματα Τροχαίας όπου υπηρετούν επιδόθηκαν ραντάρ τελευταίας τεχνολογίας, συμβολική προσφορά του Ινστιτούτου στον αγώνα της πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων που έχει εξελιχτεί σε μάστιγα για την κοινωνία μας.

Παράλληλα το Ινστιτούτο παρουσίασε τα αποτελέσματα της ενέργειας για το αλκοόλ και την οδήγηση, η οποία πραγματοποιείται σε νυχτερινά κέντρα της Ελλάδας, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση του κοινού και καταδεικνύοντας στους νέους ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί, προτείνοντας εναλλακτικές λύσεις, όπως το θεσμό του Οδηγού της παρέας ή τη χρήση των ΜΜΜ. Ο αριθμός του πληθυσμού που συμμετείχε στις εκδηλώσεις ανήλθε φέτος σε 1.944 άτομα από 17 νυχτερινά κέντρα σε 10 πόλεις στην Ελλάδα και 575 άτομα σε 2 πόλεις στην Κύπρο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η δράση του Ινστιτούτου επέφερε μείωση έως και 70% στην κατανάλωση αλκοόλ από τους οδηγούς σε περιοχές που επαναλήφθηκε η συγκεκριμένη ενέργεια όπως π.χ. στη Γλύφα Χαλκίδας.

Στα πλαίσια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων βραβεύτηκαν για τη συμβολή τους στην επιτυχημένη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα 2009 στην πόλη των Σερρών η εθελόντρια του Ινστιτούτου κα Κατερίνα Θεοδοσέλη, εκπαιδευτικός από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και ο κ. Βασίλης Σαμαράς, Αρχιφύλακας από το Τμήμα Τροχαίας Σερρών. Επιπλέον, για το λόγο αυτό, το Ι.Ο.ΑΣ. προσέφερε προς τα Τμήματα Τροχαίας Σερρών και Β’ Θεσσαλονίκης δύο συσκευές μέτρησης αλκοόλ με σκοπό την ενίσχυσή τους στην καταπολέμηση του φαινομένου της οδήγησης μετά από κατανάλωση αλκοόλ.

Στα πλαίσια αυτά το Ινστιτούτο προχώρησε και στην παράδοση Κινητού Συστήματος-Radar Μέτρησης Ταχύτητας (Mobile Speed Safety System – MSSS) προς το Τμήμα Τροχαίας Αγίας Παρασκευής για την ενίσχυση των προσπαθειών του στη μείωση των τροχαίων συμβάντων σε μία περιοχή όπου το περασμένο έτος χάθηκαν 58 συνάνθρωποί μας από τροχαία δυστυχήματα.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας, και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Ελευθέριος Οικονόμου.
»Σχολιάστε την είδηση

Tags: ΡΕΠΟΡΤΑΖ

περισσότερα νέα & άρθρα »
ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Από 1η Μαΐου τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα!

To πρώτο πρατήριο υδρογόνου στην Ελλάδα θα ανοίξει μέσα στο 2024

20άρισε το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής της Kia στην Ευρώπη!

«Χειροπέδες» σε 63χρονο που ξάφριζε ΙΧ στο αεροδρόμιο!

Στην κυκλοφορία 42,5 χλμ. του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας

30 χιλιάρικα πρόστιμο σε βενζινάδικο για νοθευμένο diesel

«Ξηλώθηκαν» 50 υπάλληλοι της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών

Ford: Η Mach-E γιορτάζει τα 60 χρόνια της Mustang στο Golden Hall

Θεσσαλονίκη: Ταξίδι στο παρελθόν χάρη σε δεκάδες αυτοκίνητα αντίκες

Σε κάθοδο οι πωλήσεις ηλεκτρικών στην Ευρώπη - Τι γίνεται στην Ελλάδα