Aston Martin: Ξανά πιστή στη βενζίνη, θα πουλάει θερμικά μετά το 2030

1.689 Επισκέψεις στο άρθρο (12/4/2024)
Aston Martin: Ξανά πιστή στη βενζίνη, θα πουλάει θερμικά μετά το 2030
2 Φωτογραφίες »

- Καθυστερεί 2 χρόνια η πρώτη ηλεκτρική Aston Martin
- Έχουν hype τα ηλεκτρικά αλλά δεν τα ζητάει το κοινό λέει ο CEO
- Εξηλεκτρισμένες αλλά με V8 και V12 μοτέρ οι επόμενες Aston Martin

Καθυστερεί 2 χρόνια η πρώτη ηλεκτρική Aston Martin

Οι εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων αρχίζουν να επανεκτιμούν τις στρατηγικές τους για τη μετάβαση στα ηλεκτρικά. Το ίδιο φαίνεται πως συμβαίνει και με την Aston Martin. Η εταιρεία ανέβαλε πρόσφατα το λανσάρισμα του πρώτου ηλεκτρικού οχήματός της από το 2025 στο 2027 και τώρα ο εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας πιστεύει πως η μάρκα θα συνεχίσει να πουλάει αυτοκίνητα με θερμικά μοτέρ και τη δεκαετία του 2030, επειδή αυτό θέλουν οι πελάτες της.

Έχουν hype τα ηλεκτρικά αλλά δεν τα ζητάει το κοινό λέει ο CEO

Ο επικεφαλής της εταιρείας Lawrence Stroll, δήλωσε στο βρετανικό Autocar ότι οι αγοραστές της Aston Martin επιθυμούν αυτοκίνητα με "ήχους και μυρωδιές" από κινητήρες εσωτερικής καύσης και πιστεύει ότι πάντα θα υπάρχει αγορά γι αυτά, και αυτός είναι ένας από τους λόγους που η φίρμα καθυστερεί να φέρει στην αγορά το πρώτo της ηλεκτρικό. Ο ίδιος πιστεύει πως αυτή την στιγμή έχουν περισσότερο hype παρά ζήτηση από το κοινό αλλά πρόσθεσε ότι η στροφή της προς τον ηλεκτρισμό θα γίνει. Απλά θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο από τον προγραμματισμένο.

Εξηλεκτρισμένες αλλά με V8 και V12 μοτέρ οι επόμενες Aston Martin

Τα αυτοκίνητα Aston Martin με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα διαθέτουν σίγουρα κάποιου είδους ηλεκτρικό σύστημα. Η φίρμα επενδύει τώρα σημαντικά στα Plug-in υβριδικά, τα οποία θα συνδυάζονται με κινητήρες V8 και V12. Αυτή η εξέλιξη θα τη βοηθήσει να ανταποκριθεί στα ολοένα και αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών ρύπων.

test center
KIA