Mercedes: Οι θερμικοί κινητήρες θα μείνουν και μετά το 2030

Mercedes: Οι θερμικοί κινητήρες θα μείνουν και μετά το 2030

Mercedes: Οι θερμικοί κινητήρες θα μείνουν και μετά το 2030

2.710 Επισκέψεις στο άρθρο (23/2/2024)

- Αλλάζουν τα σχέδια της Mercedes για αμιγώς ηλεκτρικό στόλο μέχρι το 2030
- Η ζήτηση για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα φαίνεται πως μειώνεται
- Έχουν μέλλον ακόμα τα Plug-in υβριδικά, λέει ο CEO

Αλλάζουν τα σχέδια της Mercedes για αμιγώς ηλεκτρικό στόλο μέχρι το 2030

H Mercedes-Benz είχε ανακοινώσει ότι μέχρι το τέλος της δεκαετίας θα είχε έναν αποκλειστικά ηλεκτρικό στόλο, σταματώντας σιγά σιγά την παραγωγή μοντέλων με θερμικούς κινητήρες. Κάποια χρόνια μετά και ενώ το 2023 η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα άρχισε να μειώνεται, η γερμανική εταιρία πολυτελών μοντέλων φαίνεται πως αλλάζει τα σχέδια στην ατζέντα της. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες ο στόχος τώρα είναι άλλος: Μέχρι το 2030 ο στόλος της εταιρίας να αποτελείται κατά το ήμισυ από ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα (αυτό σημαίνει και υβριδικά).

Η ζήτηση για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα φαίνεται πως μειώνεται

Η Mercedes, μαζί με πολλές άλλες εταιρίες στην βιομηχανία, έχει επενδύσει αρκετά στον εξηλεκτρισμό του στόλου της. Ήδη η εταιρία έχει κατασκευάσει έναν εύλογο αριθμό μοντέλων της σειράς EQ, με νέα μοντέλα όπως μια ηλεκτρική CLA να έχουν ήδη ανακοινωθεί. Ο κόσμος ωστόσο, παρότι αγκάλιασε την τεχνολογία αρχικά, φαίνεται πως έχει αρχίσει να γίνεται πιο επιφυλακτικός. Κάποιοι αναφέρονται στην έλλειψη των απαραίτητων υποδομών, όπως φορτιστές, ως έναν από τους λόγους που αποφεύγουν την αλλαγή από κινητήρα εσωτερικής καύσης σε ηλεκτρική ενέργεια. Αλλοι στέκονται στο γεγονός πως η τεχνολογία δεν φαίνεται να έχει «ωριμάσει» ακόμα. Όπως και να έχει ήδη εταιρίες όπως η Audi και η Lamborghini του ομίλου VW έχουν ανακοινώσει ότι θα καθυστερήσουν τον εξηλεκτρισμό του στόλου τους και η Mercedes φαίνεται πως θέλει να κινηθεί στο ίδιο μήκος κύματος.

Έχουν μέλλον ακόμα τα Plug-in υβριδικά, λέει ο CEO

Ο CEO της Mercedes, Ola Källenius, θέλει να κάνει γνωστό στους πελάτες και τους επενδυτές της εταιρίας ότι η Mercedes θα συνεχίσει να παράγει και να βελτιώνει τα αυτοκίνητα της με θερμικούς κινητήρες ακόμα και μετά τον ερχομό του 2030. Ο ίδιος υποστήριξε ότι τα Plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης θα παραμείνουν δημοφιλή για αρκετά χρόνια ακόμα.
 

ford
ΜΟΤΟ