Ο ήλιος, αλλά και τα κάθε λογής, ακατάλληλα απορρυπαντικά (πιάτων, ρούχων) μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές φθορές στο χρώμα του αυτοκινήτου.

Tips για τη φροντίδα του αμαξώματος

18.943 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/8/2016

Η χρήση ειδικών προϊόντων αυτοκινήτου σας γλιτώνει από πολλούς μπελάδες, αλλά και από επιπλέον κόστη και χάσιμο χρόνου. Ας μην ξεχνάμε ότι τα καιρικά φαινόμενα, είτε μιλάμε για ήλιο το καλοκαίρι, είτε για παγετό το χειμώνα, δεν κάνουν διακρίσεις, ενώ φροντίδα χρειάζεται ακόμη και ένα καινούργιο αυτοκίνητο, γιατί είναι πολλά τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένα κομβικά σημεία, στα οποία, εάν επιδείξουμε την απαραίτητη προσοχή, μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας ευκολότερη και να συντηρήσουμε το αυτοκίνητό μας καλύτερα. 
Αρχικά να πλένετε το αυτοκίνητό σας στο χέρι και μόνο, χρησιμοποιώντας σαμπουάν με ουδέτερο Ph και καθαρά πανιά μικροΐνας. Επιπρόσθετα, συστήνεται η χρήση προϊόντων κεραμικής επίστρωσης, τα οποία διεισδύουν και δένουν τους πόρους του χρώματος, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά ανθεκτικό και κρυστάλλινα διάφανο κεραμικό τελείωμα, το οποίο προσφέρει προστασία μακράς διάρκειας και ζωντάνια στο χρώμα.
Αντίθετα, δεν πλένουμε ποτέ το αυτοκίνητο με ακατάλληλα σφουγγάρια ή πανιά (σκληρά, βρώμικα κλπ), αφού στην πράξη προκαλούν περισσότερη φθορά, παρά καθαριότητα, ενώ να θυμάστε ότι τα κάθε λογής απορρυπαντικά (πιάτων, ρούχων, χλωρίνη κλπ.) είναι καυστικά.