Τα μέρη του συστήματος ψύξης είναι πολλά και αντίστοιχα μεγάλη είναι και η γκάμα των ανταλλακτικών που μπορεί να βρει κανείς στην αγορά.

Ανταλλακτικά για το σύστημα ψύξης

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/10/2016

Για το σύστημα ψύξης του κινητήρα του αυτοκινήτου υπάρχει μία μεγάλη γκάμα ανταλλακτικών για το σύνολο των εξαρτημάτων του, από αντιψυκτικά, βεντιλατέρ, διακόπτες / αισθητήρες, δοχεία διαστολής, εγκεφάλους, εξαρτήματα στερέωσης ψυγείου, κεντρικά τμήματα για την αντλία νερού, θερμοστάτες, κολάρα, μονάδες ψύξης, ρελέ,  και στεγανοποιητικά υλικά, μέχρι σωληνώσεις λαδιού, συνδετικές φλάντζες του ψυκτικού υγρού, τροχαλίες ιμάντα, και ψυγεία λαδιού και καλοριφέρ.
Η πλειοψηφία αυτών, κυκλοφορεί στην αγορά με μέση εγγύηση 2ετών, ενώ για μεγαλύτερη ασφάλεια, την καλύτερη λύση αποτελεί πάντα, η επιλογή ενός σημείου πώλησης ανταλλακτικών που ανήκει στον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Εμπόρων Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων (ΣΕΕΑΑ). Τη δεδομένη στιγμή υπάρχουν πάνω από 400 καταστήματα πώλησης μεταχειρισμένων ανταλλακτικών στην Αθήνα, και πάνω από 1000 καταστήματα Πανελλαδικά, με τα καταστήματα-μέλη του Συνδέσμου, να αποτελούν το μοναδικό επίσημο φορέα στο ελεύθερο εμπόριο των ανταλλακτικών. 
Ανταλλακτικά όμως και για το σύστημα ψύξης, μπορεί να αναζητήσει κανείς σήμερα, και μέσω των λεγόμενων e-shop. Το ηλεκτρονικό εμπόριο άλλωστε, έχει αναπτυχθεί πια σε μεγάλο βαθμό, προσφέροντας ευκολία στους καταναλωτές, αλλά και ασφάλεια, αφού και αυτά τα προϊόντα καλύπτονται συχνά από τις σχετικές εγγυήσεις.