Value for money & η γνώμη μας

45.264 Επισκέψεις στο άρθρο (30/3/2024)
Value for money & η γνώμη μας

Τιμή, εγγύηση & εξοπλισμός

Το Hyundai i10 N Line των 100 ίππων κοστίζει 19.590 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της τρέχουσας έκπτωσης των 500 ευρώ. Το κορυφαίο κορεατικό μίνι, σε τιμή και επιδόσεις, έχει και κορυφαίες παροχές. Πρωτοποριακοί για την κατηγορία είναι οι ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες, άρα να θεωρούμε και αυτονόητα τα πίσω ηλεκτρικά παράθυρα (ανοιγόμενο με ένα πάτημα εκείνο του οδηγού). Αναφερθήκαμε προηγουμένως στην πλήρη σουίτα συστημάτων ασφάλειας, μιλήσαμε για την στάνταρ κάμερα όπισθεν, τις 16άρες ζάντες αλουμινίου, την 8άρα οθόνη αφής και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, να προσθέσουμε τα LED φώτα και τα στατικά φώτα στροφής (φωτίζουν δεξιά ή αριστερά μόλις στρίψεις το τιμόνι). Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσουμε το σύστημα High Beam Assist (HBA) που έχει σχεδιαστεί για να εναλλάσσει αυτόματα μεταξύ υψηλής και χαμηλής δέσμης και παρέχει βέλτιστο φωτισμό του δρόμου μπροστά, ανιχνεύοντας τα φώτα των επερχόμενων και των προπορευόμενων οχημάτων τη νύχτα.
 
Το Hyundai i10, όπως και κάθε μοντέλο της ελληνικής αντιπροσωπείας, συνοδεύεται από 5ετή εργοστασιακή εγγύηση, που δεν έχει περιορισμό χιλιομέτρων. Δηλαδή πηγαινοέρχεσαι μέχρι το…. φεγγάρι, και ακόμη ισχύει. Επίσης, υπάρχει 5ετής δωρεάν οδική βοήθεια και 5ετής δωρεάν ετήσιος τεχνικός έλεγχος καλής λειτουργίας.

Η γνώμη μας

Το turbo Hyundai i10 των 100 ίππων δεν ξεχωρίζει μόνο... εντός των τειχών και στην γκάμα του κορεατικού μίνι μοντέλου, παρά αποτελεί μία αξιοπρόσεκτη πρόταση συνολικά στην κατηγορία Α. Ο turbo 1.000άρης κινητήρας μπορεί σε μεγαλύτερα μοντέλα να κάνει τον κόσμο επιφυλακτικό, αλλά στην περίπτωση του i10 είναι ένα ενδιαφέρον «πάντρεμα» που κερδίζει σε επιδόσεις και δίνει σπιρτόζικη οδηγική αίσθηση. Η τιμή θα βάλει κάποιον σε πειρασμό για το αν αξίζει να επενδύσει σε ένα μεγαλύτερων διαστάσεων αυτοκίνητο, μα αν μείνει στην εκδοχή του i10 θα πάρει ένα ολοκληρωμένο μοντέλο, με κορυφαίο εξοπλισμό άνεσης και μία σπορ, νεανική εμφάνιση.
 
Hyundai i10 FL 1,0T 100 PS
+Εμφάνιση, στιβαρότητα, ευρυχωρία και πρακτικότητα καμπίνας, ευελιξία-ευχρηστία, εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας, 5ετής εγγύηση χωρίς όριο χιλιομέτρων
-Τιμή, απουσία 6ης σχέσης στο κιβώτιο, χωρίς Eco/Sport mode

Σελίδα 1Δοκιμή: Ανανεωμένο Hyundai i10 N Line με 100 άλογα
Σελίδα 2Σχεδίαση: Έχει στάνταρ 16άρες ζάντες αλουμινίου & μπόλικες κόκκινες «πινελιές»
Σελίδα 3Ψηφιακό εσωτερικό, με στοιχεία που βλέπεις σε αγωνιστικά Hyundai
Σελίδα 4Κινητήρας & Οδική Συμπεριφορά
Σελίδα 5Value for money & η γνώμη μας
Σελίδα 6Μετρήσεις, τεχνικά χαρακτηριστικά & τιμές
ETRANSIT VS ESPRINTER
OPEL