Fiat TooGo: Ένα τρίθυρο ηλεκτρικό Fiat Panda εξοπλισμένο με πατίνι

6.143 Επισκέψεις στο άρθρο (7/3/2024)
Fiat TooGo: Ένα τρίθυρο ηλεκτρικό Fiat Panda εξοπλισμένο με πατίνι
17 Φωτογραφίες »

- Το ψηφιακό μοντέλο είναι τρίθυρο, ηλεκτρoκίνητο και μικρότερο από το Pandina
- Η μάσκα έχει μια μπάρα φωτός που δείχνει τη στάθμη της μπαταρίας
- Η πόρτα του πορτμπαγκάζ χωρίζεται σε δύο τμήματα και «φιλοξενεί» ένα ηλεκτρικό πατίνι
- Μίνιμαλ σχεδίαση καμπίνας με μεγάλη οθόνη αφής και πανοραμική ηλιοροφή
- Υπάρχει και εκδοχή του μοντέλου με off-road δυνατότητες, ελαστικά παντός εδάφους και κομψή σχάρα οροφής

Το ψηφιακό μοντέλο είναι τρίθυρο, ηλεκτρoκίνητο και μικρότερο από το Pandina

Το Fiat Panda πρόκειται να γίνει αμιγώς ηλεκτρικό αργότερα μέσα στο 2024, αλλά μια ανεξάρτητη σχεδιαστική μελέτη παρουσίασε ψηφιακές εικόνες από το πώς θα μπορούσε να μοιάζει το επερχόμενο μοντέλο. Αυτή η ανεπίσημη έκδοση του επιτυχημένου μοντέλου της Fiat ονομάστηκε Fiat TooGo, είναι ένα τρίθυρο ηλεκτρικό και αποτελεί έμπνευση του Marco Maltese. Επιπλέον, παρότι το νέο Fiat Panda αναμένεται να μεγαλώσει σε μέγεθος, το Fiat TooGo φαίνεται μικρότερο ακόμα και από το Pandina.

Η μάσκα έχει μια μπάρα φωτός που δείχνει τη στάθμη της μπαταρίας

Ο σχεδιασμός του τρίθυρου αμαξώματος έχει αναφορές στο αρχικό Panda του 1980, αλλά διαθέτει σύγχρονα στοιχεία σχεδίασης. Πιο συγκεκριμένα, το κάτω μέρος του αμαξώματος καλύπτεται από προστατευτική επένδυση, που ταιριάζει με τις μαύρες λεπτομέρειες της οροφής και του πίσω προφυλακτήρα, δημιουργώντας μια ευχάριστη διχρωμία με το λευκό (ή το πράσινο ανάλογα την έκδοση) του καπό και των θυρών του ψηφιακού μοντέλου. Επιπλέον, μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι και η LED μπάρα φωτός στη μάσκα, ανάμεσα στα boxy φωτιστικά σώματα, που δείχνει τη στάθμη της μπαταρίας του οχήματος.

Η πόρτα του πορτμπαγκάζ χωρίζεται σε δύο τμήματα και «φιλοξενεί» ένα ηλεκτρικό πατίνι

Στο πίσω μέρος του αμαξώματος, ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι ότι η πόρτα του πορτμπαγκάζ μπορεί να χωρίζεται σε δύο τμήματα, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση στο χώρο φόρτωσης. Το κάτω τμήμα της πόρτας του πορτμπαγκάζ χρησιμεύσει ως πάγκος και φιλοξενεί ένα πτυσσόμενο ηλεκτρικό πατίνι που μπορεί να χρησιμεύσει ως έκτακτη λύση μετακίνησης σε περίπτωση που για παράδειγμα αντιμετωπίσετε μποτιλιάρισμα στα τελευταία χιλιόμετρα της διαδρομής σας. Παρκάρετε με ευκολία το μικρό σας Fiat TooGo και συνεχίζετε τη διαδρομή με το πατίνι σας.

Μίνιμαλ σχεδίαση καμπίνας με μεγάλη οθόνη αφής και πανοραμική ηλιοροφή

Όσον αφορά το εσωτερικό, η καμπίνα του Fiat TooGo είναι ο ορισμός του μινιμαλισμού. Το ταμπλό έχει δομή ραφιού και επένδυση από ίνες μπαμπού, που ταιριάζουν με την ταπετσαρία των θυρών και τα καθίσματα, ενώ είναι εξοπλισμένο με μια μεγάλη οθόνη αφής. Επίσης, παρά το μικρό του μέγεθος, το Fiat TooGo διαθέτει τετραθέσια καμπίνα, με ένα ιδιαίτερης σχεδίασης τιμόνι και πανοραμική ηλιοροφή.

Συνέχεια του άρθρου >>>
test center
SEAT