Το Fiat Panda συνεχίζει... μετενσαρκωμένο σε Pandina
12 Φωτογραφίες »

Το Fiat Panda συνεχίζει... μετενσαρκωμένο σε Pandina

8.400 Επισκέψεις στο άρθρο (29/2/2024)

- Το Fiat Panda που ξέρουμε συνεχίζει μέσω της ειδικής έκδοσης Pandina.
- Ήπιες αλλαγές στο εξωτερικό.
- Δύο οθόνες 7 ιντσών στην καμπίνα.
- Γέμισε με νέα συστήματα ασφαλείας.

Το Fiat Pandina «είναι» το ανανεωμένο Panda

Το υπάρχον Fiat Panda ανανεώθηκε, αναβαθμίστηκε και παρουσιάστηκε στην ειδική έκδοση Pandina, μέσω της οποίας θα συνεχίσει να υπάρχει στις αγορές της Ευρώπης έως το 2027. Έως τότε και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2024 (πιθανότατα στις 11 Ιουλίου), η ιταλική μάρκα θα αποκαλύψει τη νέα γενιά του Panda, το οποίο θα πρόκειται για αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, με αμφότερα να συνυπάρχουν στις αγορές για κάποιο χρονικό διάστημα. Έτσι, αν και το Pandina δεν πρόκειται για το νέο όνομα του μοντέλου, επί της ουσίας θα είναι το υποκοριστικό του, που θα το διαχωρίζει από το χωρίς ρύπους Panda της 4ης γενιάς!

Ήπιες αλλαγές στο εξωτερικό

Η Fiat δεν αναφέρει τις διαστάσεις του Pandina, οπότε το μοντέλο κατά πάσα πιθανότητα διατηρεί αναλλοίωτο το αποτύπωμά του. Από κει και πέρα, η νέα ειδική έκδοση του ανανεωμένου Panda φέρνει νέες χρωματικές πινελιές για το εξωτερικό, όπως τα κίτρινα καπάκια των καθρεπτών, που ταιριάζουν με συγκεκριμένες λεπτομέρειες, όπως το όνομα Pandina στα πίσω παράθυρα και στο κάτω μέρος των θυρών. Επίσης, η ιταλική μάρκα αυξάνει τις επιλογές στη χρωματική παλέτα, ενώ στις ζάντες είναι πλέον σχεδιασμένο το πρόσωπο ενός panda!

Δύο οθόνες 7 ιντσών στην καμπίνα

Αλλαγές υπάρχουν και στην καμπίνα του Fiat Pandina. Οι κίτρινες πινελιές που είδαμε νωρίτερα στο εξωτερικό περνούν και στο χώρο των επιβατών, όπως για παράδειγμα στις ραφές των καθισμάτων, στις πλάτες των οποίων υπάρχει το λογότυπο Pandina. Μάλιστα, οι ραφές έχουν προέλθει από ύφασμα Seaqual που προέρχεται από την ανακύκλωση θαλάσσιων απορριμμάτων. Το ταμπλό χαρακτηρίζεται από λευκή βαφή στο μπροστά κομμάτι, για να κάνει αντίθεση με τα υπόλοιπα μαύρα πάνελ. Στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει ένα νέο infotainment με οθόνη αφής 7 ιντσών, συμβατή με Android Auto και Apple CarPlay. Ωστόσο, οι πιο σημαντικές αλλαγές εντοπίζονται μπροστά ακριβώς από τον οδηγό, όπου δεσπόζει το ανασχεδιασμένο τιμόνι, αλλά και ο προσαρμοζόμενος έγχρωμος ψηφιακός πίνακας οργάνων 7 ιντσών. Να σημειωθεί πως ο ψηφιακός πίνακας οργάνων θα είναι στάνταρ σε όλη την γκάμα των εκδόσεων.

Γέμισε με νέα συστήματα ασφαλείας

Για να μπορέσει να συνεχίσει την πορεία του στις αγορές, η Fiat έπρεπε να ενημερώσει το Panda με τα νέα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης οδηγού που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση (GSR2). Έτσι, η εταιρεία αποφάσισε να εμπλουτίσει το Panda με όλα τα απαραίτητα, προσθέτοντας και κάποιο επιπλέον εξοπλισμό. Όλες οι κύριες λειτουργίες βασίζονται σε μια νέα κάμερα τοποθετημένη πίσω από το παρμπρίζ, η οποία επιτρέπει τη λειτουργία συστημάτων ADAS, όπως το διατήρησης λωρίδας και αναγνώρισης οδικών πινακίδων, που επιτρέπει την εμφάνιση των ορίων ταχύτητας που υποδεικνύονται από τα σήματα, στον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Επίσης στάνταρ είναι τα αυτόματα μεγάλα φώτα, το σύστημα ανίχνευσης κούρασης του οδηγού, το cruise control, οι έξι αερόσακοι και οι πίσω αισθητήρες στάθμευσης.

Συνέχεια του άρθρου >>>
EUROINS PASXA
KIA