Ας δούμε πως γυαλίζουμε το αυτοκίνητό μας σε βήματα.

Γυαλίζοντας το αυτοκίνητό μας

5.909 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/6/2016

1. Πριν αρχίσετε, πλύνετε το αυτοκίνητο και στεγνώστε το προσεκτικά.
 
2. Θα χρειαστείτε δύο μαλακά πανιά: Ένα για να βάζετε το γυαλιστικό και ένα για να το απλώνετε. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε βαμβακερά πανιά, ώστε να μην κολλάνε κομματάκια πανιού στην μπογιά του αυτοκινήτου ενώ θα το γυαλίζετε.
 
3. Είναι καλύτερο να εργάζεστε σε ένα σημείο τη φορά -αν προσπαθήσετε να βάλετε γυαλιστικό σε όλο το αυτοκίνητο και μετά να το απλώσετε, αυτό που βάλατε στην αρχή θα έχει στεγνώσει μέχρι να έρθει η ώρα να το απλώσετε. 

4. Απλώστε ένα ελαφρύ στρώμα γυαλιστικού κάνοντας ελαφρές κυκλικές κινήσεις, μετά αφήστε το να στεγνώσει λίγο (να μην μοιάζει με άσπρη σκόνη) και απλώστε το ελαφρά χρησιμοποιώντας το πανί σας.
 
5. Αν πέσει γυαλιστικό επάνω στα τζάμια, σκουπίστε τα αμέσως, εκτός και αν το προϊόν είναι κατάλληλο και για γυαλί -τα περισσότερα γυαλιστικά δεν είναι. 

6. Αν το γυαλιστικό πέσει επάνω στα πλαστικά μέρη του αυτοκινήτου, μπορεί να τα ξεβάψει όταν στεγνώσει. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα σημάδια αυτά χρησιμοποιώντας κάποιο προϊόν ειδικό για την αφαίρεση γράσου ή κεριού (διατίθενται στα περισσότερα καταστήματα με αξεσουάρ αυτοκινήτων), αλλά διαβάστε την ετικέτα για να σιγουρευτείτε ότι είναι κατάλληλο για αυτό το σκοπό και ακολουθήστε τις οδηγίες χρήσης.

Γυάλισμα πλαστικών 
Μπορείτε να βελτιώσετε την όψη των πλαστικών μερών του αυτοκινήτου χρησιμοποιώντας ένα προϊόν ειδικό για το καθάρισμα των πλαστικών. Τέτοια προϊόντα μπορούν να κάνουν θαύματα στα ξεθωριασμένα πλαστικά μέρη του αυτοκινήτου. Σε περίπτωση όμως που πέσει στην μπογιά του αυτοκινήτου, φροντίστε να το σκουπίσετε αμέσως.