Γιατί η σχεδίαση της Citroen τα… «σπάει;»

32.670 Επισκέψεις στο άρθρο

Η Citroen είναι μια μάρκα που έχει τον τρόπο να κάνει τη διαφορά με την καινοτομία και τη σχεδίαση των μοντέλων της ή καλύτερα με τον συνδυασμό των δύο αυτών στοιχείων. Πως αποδεικνύεται αυτό μέσα από τα σύγχρονα μοντέλα της;

Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στην αυτοκίνηση να κατασκευάζεις δημιουργικές προτάσεις και αυτοκίνητα που η σχεδίασή τους αποτυπώνει ένα διαφορετικό χαρακτήρα. Η Citroen έχει μια δική της μοναδική προσέγγιση γι' αυτό το σκοπό ακολουθώντας μια τολμηρή σχεδίαση στα μοντέλα της, κάτι που ακολουθεί στα 100 χρόνια παρουσίας της στην αγορά. Το μότο της Creative Technology (Δημιουργική Τεχνολογία) εκφράζει και αυτό με τη σειρά του το σύνολο ενός Citroen με την γκάμα της να ξεχωρίζει.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Βασική αρχή για τη σχεδίασή τους αποτελεί ο εμπλουτισμός των νέων μοντέλων με στοιχεία από τα θρυλικά μοντέλα του παρελθόντος ή λεπτομέρειες από αυτά που εναρμονίζονται πλήρως με τις γραμμές και τις αναλογίες των νέων. Ο υπεύθυνος σχεδίασης της Citroen Πιέρ Λεκλέρκ που έχει περάσει από την BMW, την Great Wall, την Kia ως στενός συνεργάτης του Πήτερ Σράιερ συνεχίζει αυτή τη λογική και με τα νεότερα μοντέλα της Citroen.

Σε αυτή τη σχεδίαση έρχεται να προστεθεί η καινοτομία σε συστήματα ανάρτησης όπως το πρόγραμμα Citroën Advanced Comfort, το οποίο αποτελείται από δύο αποκλειστικές καινοτομίες της Citroën, την ανάρτηση Hydraulic Progressive Cushions® και τα καινοτόμα καθίσματα «Advanced Comfort», αμφότερα εστιασμένα στην άνεση, αφού αυτός είναι άλλος ένας τομέας που η Citroen παραδοσιακά διακρίνεται.
 
Από τις θρυλικές Deesses, το 2CV και τα XM και C6 της νεότερης ιστορίας της, μέχρι τα σύγχρονα μοντέλα της γκάμας, η Citroen πάντα βρίσκει τον τρόπο να εντυπωσιάσει και να κάνει τη διαφορά με την άνεση και τη σχεδίαση. Ας δούμε όμως τι παρουσιάζει αισθητικά η γκάμα της σήμερα.

Επόμενη σελίδα

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

citroen
test center