Μοντέρνο και με μαλακό πλαστικό στο πάνω μέρος το ταμπλό του Fiesta.

Το εσωτερικό του SEAT Ibiza είναι ποιοτικό για τα δεδομένα της μικρής κατηγορίας, με την ποιότητα κατασκευής να είναι σε πολύ καλά επίπεδα

Εσωτερικό-Χώροι: Λειτουργικά και ποιοτικά αμφότερα

45.511 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/7/2015

Οι καμπίνες των μικρών μοντέλων που δοκιμάζουμε διαθέτουν την απαιτούμενη ποιότητα και στιβαρότητα που περιμένει κάποιος από ένα μοντέλο της μικρής κατηγορίας. 

Ξεκινώντας με το Fiesta, ο σχεδιασμός του εσωτερικού του είναι από τους πλέον μοντέρνους που μπορεί να βρει κάποιος στην κατηγορία των μικρών. Το πάνω μέρος του ταμπλό καλύπτεται από μαλακό πλαστικό, το άγγιγμα του οποίου αφήνει καλή αίσθηση, κάτι που δεν μπορεί να ειπωθεί για τα σκληρά πλαστικά στο κάτω μέρος. 

Όμως σε γενικές γραμμές, η συναρμογή είναι καλή και δεν παρατηρούνται τριγμοί. Αυτό όμως που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των gadgetοφιλων είναι το σύστημα πολυμέσων SYNC, το οποίο επιτρέπει αυξημένη συνδεσιμότητα, αλλά και το γεγονός πως η κεντρική κονσόλα θυμίζει κινητό τηλέφωνο. 

Η ποιότητα κατασκευής του εσωτερικού του Ibiza είναι πολύ καλή, με ένα τμήμα μαλακού πλαστικού να ντύνει το ταμπλό. Ο πίνακας οργάνων είναι ευανάγνωστος, το trip computer προσφέρει όλη την απαιτούμενη πληροφόρηση, ενώ στον τομέα της πρακτικότητας υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός θηκών για να βολέψετε τα μικροαντικείμενα σας.

Στο κομμάτι των χώρων τώρα ένα ελαφρύ προβάδισμα έχει το Ford Fiesta. Ο αέρας για τα κεφάλια των πίσω επιβατών είναι περισσότερος συγκριτικά με το Ibiza, ενώ το ισπανικό μικρό κερδίζει ελαφρώς στα γόνατα των πίσω επιβατών. 

Γενικότερα και στα δυο μικρά μοντέλα τέσσερις επιβάτες θα μετακινηθούν σχετικά άνετα, κάνοντας τις μικρές παραχωρήσεις στους τομείς που σας αναφέραμε παραπάνω.
Στα ίδια επίπεδα κυμαίνεται κι ο χώρος αποσκευών, με το Ibiza να έχει κατά 2 λίτρα μεγαλύτερο χώρο (292 λίτρα) συγκριτικά με του Fiesta που ανέρχεται στα 290 λίτρα. 

 
  • κωστας σ.

    Ποτε θα κανετε δοκιμη με τον νεο 1.5 tdci του fiesta;

      2
  • Gorgio

    Πολλα τα 1.6 κυβικα για αυτη τη κατηγορια και επιτελους η ford εφερε τον νεο tdci βελτιωμενο στα 1.5 κυβικα,ας ελπισουμε να ειναι καλυτερος γιατι οι αναφορες οτι λογω βαρους "χαλαει" την οδηγικη συμπεριφορα του fiesta δινουν και παιρνουν.

      2