Το Ibiza στρίβει με άνεση και ασφάλεια κάθε είδους καμπή και μόνο υπό αρκετή πίεση θα ανοίξει την τροχιά του, έως να επέμβει το ESP.

Άνετο όσο χρειάζεται και σφιχτό όσο πρέπει, το Fiesta diesel δεν κουράζει, αλλά και δεν λέει όχι σε ένα γρήγορο στροφιλίκι με απαιτήσεις.

Στο δρόμο: Εστιασμένο στον οδηγό το Fiesta, άνετο το Ibiza

45.518 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/7/2015

O fun to drive χαρακτήρας που είχαμε γνωρίσει στις βενζινοκίνητες εκδόσεις του Fiesta, έχει μεταφερθεί αυτούσιος και στην diesel έκδοση του. Το πλαίσιο και το μεστό σε αίσθηση ηλεκτρικό τιμόνι είναι πανταχού παρόντα και σε βοηθούν να αξιοποιήσεις στο μέγιστο τις σωστές ρυθμίσεις της ανάρτησης. Άνετο όσο χρειάζεται και σφιχτό όσο πρέπει, το Fiesta diesel δεν κουράζει, αλλά και δεν λέει όχι σε ένα γρήγορο στροφιλίκι με απαιτήσεις. 


Πιεσμένο θα υποστρέψει σε λογικές ποσότητες κι έχοντας δώσει σαφείς προειδοποιήσεις, ενώ το στάνταρ ESP είναι πάντα εκεί. Αρωγός της σβέλτης οδήγησης είναι ο ακριβής και εύχρηστος επιλογέας.

Από την άλλη βασικό χαρακτηριστικό του SEAT Ibiza στο δρόμο είναι η άνεση που προσφέρει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπολείπεται σε κράτημα. Η ανάρτηση είναι πολύ καλά ρυθμισμένη για να συνδυάζει τα προαναφερθέντα κι επιπλέον προσδίδει την απαιτούμενη σιγουριά και σταθερότητα στην ευθεία. 

Η ποιότητα κύλισης είναι καλή, η ανάρτηση φιλτράρει ικανοποιητικά τις κακοτεχνίες του δρόμου, ενώ οι αεροδυναμικοί θόρυβοι είναι σε ανεκτά (για την κατηγορία) επίπεδα με τριψήφια νούμερα στο κοντέρ. 

Στις στροφές πάλι οι αντιδράσεις του αμαξώματος είναι προβλέψιμες και απόλυτα ελεγχόμενες, με κάποιες κλίσεις οι οποίες σε καμία των περιπτώσεων δεν επηρεάζουν την κατευθυντικότητά του. Στο όριο το Ibiza θα ανοίξει αρχικά την τροχιά του κι αν τυχόν το παρακάνει ο οδηγός, τότε θα επέμβει το ESP. 

 
  • κωστας σ.

    Ποτε θα κανετε δοκιμη με τον νεο 1.5 tdci του fiesta;

      2
  • Gorgio

    Πολλα τα 1.6 κυβικα για αυτη τη κατηγορια και επιτελους η ford εφερε τον νεο tdci βελτιωμενο στα 1.5 κυβικα,ας ελπισουμε να ειναι καλυτερος γιατι οι αναφορες οτι λογω βαρους "χαλαει" την οδηγικη συμπεριφορα του fiesta δινουν και παιρνουν.

      2