Ο πετρελαιοκινητήρας του Nissan Qashqai είναι οικονομικός σε καθημερινούς ρυθμούς οδήγησης και ικανός σε επιδόσεις.

Κινητήρας-Επιδόσεις: Ικανός και οικονομικός

305.072 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/6/2015

Toν πετρελαιοκινητήρα 1,5 dCi έχουμε γνωρίσει σε αρκετά μοντέλα των Renault-Nissan και εκτιμήσει με την σβελτάδα και οικονομία του. Αυτήν τη φορά, όμως, έχει ένα δυσκολότερο έργο μιας και πρέπει να κινήσει ένα αμάξωμα 1.318 κιλών. 

Παρόλα αυτά τα καταφέρνει άκρως ικανοποιητικά αφού μπορεί να μην βάζει φωτιά στην άσφαλτο, όμως ούτε κρεμάει στις χαμηλές στροφές, και την απαιτούμενη ροπή έχει για να πας σβέλτα στο επαρχιακό δίκτυο. Συγκεκριμένα, το ωφέλιμο εύρος λειτουργίας του στην πράξη είναι 2.000 με 3.500 σ.α.λ., ενώ στα θετικά του προσθέστε την ήσυχη και πολιτισμένη λειτουργία. Όσο τώρα για την κατανάλωση, τα 3,8 λτ./100 χλμ. που ανακοινώνει ο κατασκευαστεί είναι μάλλον δύσκολο και κοπιαστικό να τα επιτύχεις σε καθημερινούς ρυθμούς οδήγησης. Για την ακρίβεια, υπολογίστε περίπου στα 5,5 λτ./100 χλμ., νούμερο που σε κάθε περίπτωση είναι εξαιρετικό. 

Από την άλλη, τα CO2 είναι γραμμένα στην άδεια, και έτσι υπολογίστε πως δεν θα πληρώνετε τέλη κυκλοφορίας.

 
  • Κώστας

    Acenta Μαύρο 1,5 6 μήνες, 9000κμ μισα εθνικη-μισα Αθηνα, 5,1 μικτό στο τριπ computer!το μόνο που με χαλάει έιναι Ότι το βλέπω παντού. Μιρωνα όσα δε φτάνει η Αλεπου....αμαξαρα έιναι !!!να ταν η ζήλεια ψωρα....θα χες και συ QQ!!!

      22
  • cranky

    Δεν καίει 3,8 λίτρα! Εμένα μου καίει 6-7. Μην αναπαράγετε τα ΨΕΜΑΤΑ του κατασκευαστή.

      13
  • kostas

    to exw Eva xrovo. Exw kavei 9000 xm. Einai yperoxo.kaiei 5.5 litra sta ekato.

      12
  • Stefanos

    Εχει ξεκινήσει ένα νέο θεματικό forum καθαρά για το νέο Qashqai http://hellenicqq.freeforums.net/

      11
  • χρηστος

    Πριν 1 μηνα πηγα στην αντιπροσωπεια της νισσαν για το qasqai 1.5 diesel . Η προσφορα δεν μου αρεσε κ θελω να την μοιραστω μαζι σας . 1) η βασικη εκδοση δεν εχει ζαντες κ προβολεις ομιχλης οποτε αν θελεις προβολεις σου λεει οτι ειναι στανταρ στην εκδοση acenta , 16'' στην βασικη 17'' στην acenta . νομιζω οτι η 17'' εχει μεγαλυτερη καταναλωση . το esp δεν υπαρχει στην βασικη εκδοση , αν δεν κανω λαθος τα αυτοκινητα που πωλουνται εντος Ε.Ε. ειναι σανταρ . Τελος για δωρο μου προσφερε τα αυθεντικα πατακια της νισσαν , αισθητηρες παρκαρισματος μονο πισω , πυροσβεστηρα - τριγωνο-φανελακι . μαλλον με περασαν για κοροιδο με τετοια προσφορα . Υ.Γ Οι πωλητες πρεπει να σεβονται τον πελατη κ οχι να τον κοροιδεουν με δηθεν δωρα που στην ουσια τα πληρωνεις .

      8
  • Μιρωνας

    υπερυψωμενο περιπτερο με ροδες απο οποια πλευρα και να το κοιταξεις .. οσο για τις τιμες τον εκδοσεων ελεος .

      6
  • Μαριος

    Τα 1318 κιλά που αναφερετε αφορά στο qashqai με τον κινητήρα 1.2 βενζίνης. Για το 1.5 diesel όπως αναφέρει και η nissan έχει μεγιστο αποβαρο ( με οδηγο καυσιμα ρεζερβα) 1481 κιλα. Όπως μετριέται δηλαδή ευρωπαϊκά.

      5
  • Φβτεινη

    Τι διαφορα εχει το 4χ2 απο το 4χ4?θελω το νισσαν κασκαι να παρω.πειτε μου κατι

      1
    • autotriti

      Απάντηση: To 4x2 είναι προθιοκίνητο. Το 4x4 τετρακίνητο.

        3