Οι 10 καλύτεροι οδηγοί της F1 σύμφωνα με τους... ίδιους!
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οι 10 καλύτεροι οδηγοί της F1 σύμφωνα με τους... ίδιους!

2.404 Επισκέψεις στο άρθρο (29/12/2023)

- Για έκτη συνεχόμενη χρονιά γίνεται η ψηφοφορία
- Πρώτος ο Verstappen της Red Bull
- Δεύτερος ο Hamilton, τρίτος ο Alonso της Aston Martin
- Πέμπτος στην λίστα ο Leclerc

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά γίνεται η ψηφοφορία

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά η F1 διεξήγαγε ψηφοφορία για τον οδηγό της χρονιάς. Στην ψηφοφορία ψηφίζουν οι ίδιοι οι οδηγοί. Τους ζητείται να αξιολογήσουν τις επιδόσεις των αντιπάλων τους στην πίστα και να βρουν τους 10 καλύτερους του 2023. Όπως και στις προηγούμενες χρονιές, οι κανόνες επιτρέπουν στους οδηγούς να ψηφίσουν τον εαυτό τους, ενώ η επιλογή τους παραμένει μυστική.

Η βαθμολογία δόθηκε με βάση το ισχύον σύστημα βαθμών της F1. Ο κορυφαίος οδηγός της λίστας κερδίζει με 25 βαθμούς, ενώ ο 10ος μπαίνει στην κατάταξη με μόλις έναν βαθμό. 

Πρώτος ο Verstappen της Red Bull

Ο οδηγός της Red Βull, Max Verstappen, σφράγισε την πρωτιά, ύστερα από μια επιβλητική χρονιά για τον ίδιο. Ο teammate όμως, ο Μεξικανός Sergio Perez, που ήρθε δεύτερος στο πρωτάθλημα των οδηγών βρέθηκε στην 10η θέση της ψηφοφορίας, δύο θέσεις χαμηλότερα από πέρυσι.  


Οι 10 καλύτεροι οδηγοί της F1 για το 2023.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οι 10 καλύτεροι οδηγοί της F1 για το 2023.

Δεύτερος ο Hamilton, τρίτος ο Alonso της Aston Martin

Αντ΄αυτού, ο πρώην αντίπαλος του Verstappen για τον τίτλο, ο γνωστός σε όλους Lewis Hamilton, ψηφίστηκε από τους οδηγούς στην δεύτερη θέση, σκαρφαλώνοντας μια θέση συγκριτικά με την λίστα του 2022. Τρίτος έρχεται ο Fernando Alonso της Aston Martin, ανεβαίνοντας τρεις θέσεις σε σχέση με πέρσι, με τον Lando Norris της McLaren να βρίσκεται τέταρτος.

Πέμπτος στην λίστα ο Leclerc

Ο Charles Leclerc, που πέρσι κατέκτησε την δεύτερη θέση στην ψηφοφορία, έρχεται πέμπτος, μια θέση μπροστά από τον teammate του στην Ferrari, τον Carlos Sainz. O Alex Albon της Williams ήρθε 7ος, ο ρούκι της McLaren, Oscar Piastri, έρχεται όγδοος, με τον Pierre Gasly να τον ακολουθεί στην ένατη θέση.

citroen
test center