Τι εξαιρούν οι ασφαλιστικές από τη Θραύση Κρυστάλλων

Τι εξαιρούν οι ασφαλιστικές από τη Θραύση Κρυστάλλων

20.213 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/3/2015

Η υπηρεσία Θραύσης Κρυστάλλων που προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρείες ως προαιρετική κάλυψη συνήθως δεν αποζημιώνει για τα εξής: 


Για την οποιαδήποτε επακόλουθη ζημιά στο όχημα μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών από τη θραύση των κρυστάλλων.
Για ζημιές ή έξοδα μετατόπισης η επανεγκατάστασης πλαισίων
Για θραύση που οφείλεται σε τροχαίο ατύχημα, εκτός αν αποκλειστικός υπαίτιος αυτού είναι ο οδηγός του ασφαλιζόμενου οχήματος.
Για θραύση προερχόμενη άμεσα η έμμεσα από πυρκαγιά η από οποιαδήποτε άλλη αιτία για την οποίαν οφείλεται ήδη αποζημίωση.
Για θραύση που οφείλεται σε φυσικά φαινόμενα.

Προσοχή!
Σε περίπτωση καταβολής αποζημίωσης για θραύση κρυστάλλων, το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο μειώνεται κατά το καταβληθέν ποσό της αποζημίωσης, εκτός εάν ο ασφαλιζόμενος καταβάλει συμπληρωματικά ασφάλιστρα για επαναφορά του ασφαλιζόμενου κεφαλαίου στο αρχικό ποσό.

Για παράδειγμα:
Έχετε ένα αυτοκίνητο που είναι ασφαλισμένο με θραύση κρυστάλλων 1.500 ευρώ. Σε μια ζημία η αξία για το παρμπρίζ είναι 500 ευρώ. Αυτό στην ουσία σημαίνει ότι μέχρι την ανανέωση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου η ασφαλιζόμενη αξία θα είναι 1.000 ευρώ.

Τέλος, στις περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες έχετε τη δυνατότητα να κάνετε πρόσθετη πράξη και να αυξήσετε το κεφάλαιο πληρώνοντας ένα μικρό επιπλέον ποσό.