Στις 11 Μαρτίου ντεμπουτάρει η σκληροπυρηνική Porsche Taycan

1.686 Επισκέψεις στο άρθρο (4/3/2024)
Στις 11 Μαρτίου ντεμπουτάρει η σκληροπυρηνική Porsche Taycan

- Η Taycan που «πάτησε» το Tesla Model S Plaid.
- Δημοσιεύτηκε teaser εικόνα.
- Πιθανότατα με περισσότερα από 1.000 άλογα.

Η Taycan που «πάτησε» το Tesla Model S Plaid

Η σκληροπυρηνική Porsche Taycan ντεμπουτάρει στις 11 Μαρτίου. Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε η γερμανική μάρκα δημοσιεύοντας μία σκοτεινή teaser εικόνα του μοντέλου, το οποίο φέρεται να έχει κατεβάσει κατά 17,6 δευτερόλεπτα το χρόνο που έκανε στο Nurburgring  το Tesla Model S Plaid.

Δημοσιεύτηκε teaser εικόνα

Η νέα εικόνα teaser που κυκλοφόρησε σήμερα δείχνει μόνο τη σιλουέτα του αυτοκινήτου και αυτή σε σκοτεινό φόντο. Ωστόσο, επιβεβαιώνεται η παρουσία μίας μεγάλης αεροτομής στο πίσω μέρος, που θα την κάνει εύκολα να ξεχωρίζει σε σχέση με τις λιγότερο ισχυρές εκδόσεις. Φυσικά, η Porsche θα έχει προχωρήσει και σε άλλες βελτιώσεις σε θέματα αεροδυναμικής και όχι μόνο, τις οποίες θα περιμένουμε κάποιες ημέρες ακόμα για να τις μάθουμε.

Δεν έχει ανακοινωθεί το όνομα και ο αριθμός ηλεκτροκινητήρων

Την ίδια ώρα άγνωστο παραμένει και το όνομα. Κάποιες φήμες όμως υποστηρίζουν πως θα λέγεται Taycan Turbo GT. Ένα άλλο κομμάτι του παζλ που λείπει είναι ο αριθμός των ηλεκτροκινητήρων, καθώς υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που κάνουν λόγο για την ύπαρξη και τρίτου κινητήρα.

Πιθανότατα με περισσότερα από 1.000 άλογα

Αυτή τη στιγμή η πιο ισχυρή Taycan είναι η πρόσφατα ανανεωμένη Turbo S, που σύμφωνα με τη μάρκα γίνεται και το πιο γρήγορο μοντέλο παραγωγής που έχει κατασκευάσει ποτέ. Η συνολική της ισχύς φτάνει τα 952 άλογα όταν χρησιμοποιείται το launch control, ενώ το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα. Έτσι, δεν αποκλείεται η νέα Porsche Taycan να ξεπερνά τα 1.000 άλογα. Βέβαια και αυτό μένει να φανεί.  

CORAL GAS PASXA
NISSAN