Η ανανεωμένη Taycan είναι η πιο ισχυρή και γρήγορη Porsche παραγωγής!
13 Φωτογραφίες »

Η ανανεωμένη Taycan είναι η πιο ισχυρή και γρήγορη Porsche παραγωγής!

3.989 Επισκέψεις στο άρθρο (7/2/2024)

- Πιο γρήγορη σε όλες τις εκδόσεις, με 952 άλογα η Taycan Turbo S!!!
- Πιο γρήγορη και στη φόρτιση και αυτονομία στα 678 χιλιόμετρα!
- Βελτιωμένες οι τρεις οθόνες στην καμπίνα.
- Ήπιες αλλαγές στην εξωτερική σχεδίαση.

Η ανανεωμένη Porsche Taycan τα κάνει όλα καλύτερα από πριν!

Η Porsche προχώρησε στην ανανέωση της Taycan προσφέροντας στο ηλεκτρικό της μοντέλο μεγαλύτερη ισχύ και αυτονομία, γρηγορότερη επιτάχυνση και χρόνο φόρτισης, αλλά και κάποιες ήπιες αλλαγές στην εμφάνιση τόσο του εξωτερικού, όσο και της καμπίνας. Ως αποτέλεσμα, η Taycan Turbo S είναι η πιο ισχυρή και γρήγορη Porsche παραγωγής που έγινε ποτέ!

Πιο γρήγορη σε όλες τις εκδόσεις, με 952 άλογα η Taycan Turbo S

Ξετυλίγοντας το κουβάρι των αλλαγών που έχουν υπάρξει, να πούμε πως αυτές αφορούν και τις τρεις εκδόσεις αμαξώματος που συνεχίζουν να προσφέρονται, δηλαδή τις Taycan, Taycan Cross Turismo και Taycan Sport Turismo, κάθε μία από τις οποίες επιταχύνει πιο γρήγορα από το μοντέλο που αντικαθιστά. Το βασικό, πισωκίνητο μοντέλο χρειάζεται πλέον 4,8 δευτερόλεπτα για να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα (0,6 δλ. πιο γρήγορα από πριν), την ώρα που η Taycan Turbo S είναι η ταχύτερη έκδοση με 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα (0,3 δλ. πιο γρήγορα από πριν). Ως εκ τούτου η ανανεωμένη Taycan Turbo S, σύμφωνα με την Porsche, γίνεται το πιο γρήγορο μοντέλο παραγωγής που έχει κατασκευάσει ποτέ η μάρκα. Έτσι, φαίνεται φυσικό και επόμενο πως η φρεσκαρισμένη Taycan Turbo S είναι το ισχυρότερο όχημα παραγωγής της Porsche μέχρι σήμερα με συνολική απόδοση 952 ίππων όταν χρησιμοποιείται το launch control.

Μένοντας στο κομμάτι της ιπποδύναμης, η Porsche σημειώνει πως η βασική Taycan είναι πιο ισχυρή κατά 82 άλογα σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Επιπλέον, αναφέρει πως σε κάθε Taycan η μονάδα ισχύος του πίσω άξονα θα αποδίδει έως και 109 ίππους περισσότερο από την τρέχουσα έκδοση. Ακόμα, τα οχήματα που είναι εξοπλισμένα με το πακέτο Sport Chrono έχουν μία λειτουργία (μπουτόν) που λέγεται «push to pass» που προσφέρει στους οδηγούς για διάστημα 10 δευτερολέπτων έξτρα δύναμη 95 ίππων.

Πιο γρήγορη και στη φόρτιση και αυτονομία στα 678 χιλιόμετρα!

Η Porsche ασχολήθηκε και με τη βελτίωση των χρόνων φόρτισης. Το σύστημα 800 volt θα μπορεί να ανακτήσει ενέργεια έως και 320 kW, 50 περισσότερα από πριν. H μάρκα λέει επίσης ότι έχει επεκτείνει σημαντικά τη γρήγορη φόρτιση για να μπορεί το αυτοκίνητο να φορτίζει από το 10 στο 80 τοις εκατό σε μόλις 18 λεπτά. Επίσης, το πακέτο μπαταρίας Performance Battery Plus της Taycan έχει τώρα χωρητικότητα 105 kWh, αντί για τις 93 kWh του τρέχοντος μοντέλου. Η Porsche αναφέρει πως η κορυφαία αυτονομία ανάμεσα στις Taycan επιτυγχάνεται από τα βασικό μοντέλο και μπορεί να φτάσει έως και τα 678 χιλιόμετρα (WLTP), αριθμός αυξημένος κατά 175 χλμ. ή 35%.

Από κει και πέρα, η βελτιωμένη Porsche Taycan θα είναι εξοπλισμένη με προσαρμοζόμενη αερανάρτηση και η ανάρτηση Porsche Active Ride μπορεί να παραγγελθεί προαιρετικά για τα τετρακίνητα μοντέλα. Επιπλέον, όλα τα μοντέλα θα έρχονται επίσης με νέους τροχούς που έχουν σχεδιαστεί για τη βελτίωση της αεροδυναμικής και ελαστικά σχεδιασμένα να μειώνουν την αντίσταση κύλισης. Όταν επιβραδύνει στις στροφές, θα μπορεί επίσης να ανακτά ενέργεια έως και 400 kW, +30 τοις εκατό από το τρέχον μοντέλο.

Ήπιες αλλαγές στην εξωτερική σχεδίαση

Η εξωτερική σχεδίαση έχει επίσης ανανεωθεί με νέα πίσω φώτα και προβολείς HD-Matrix, μπροστά. Στο πίσω μέρος, το λογότυπο της Porsche είναι ενσωματωμένο στην φωτιζόμενη LED λωρίδα, λαμβάνοντας τρισδιάστατη υπόσταση. Περισσότερες είναι και οι χρωματικές επιλογές, που για τα μοντέλα Turbo και Turbo S περιλαμβάνουν τις αποκλειστικές πινελιές Turbonite για να τα ξεχωρίζουν από την υπόλοιπη γκάμα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
TI LINGLONG AGORAZO
NISSAN