Η Porsche Taycan «πάτησε» το Tesla Model S στο Ring

Η Porsche Taycan «πάτησε» το Tesla Model S στο Ring

1.219 Επισκέψεις στο άρθρο (3/1/2024)

- ΄Αφησε το Tesla Model S Plaid 17 δευτερόλεπτα πίσω
- Τρεις ηλεκτροκινητήρες με 1,000 ίππους συνολικής δύναμης
- Διατηρεί το ρεκόρ για πολλούς γύρους

΄Αφησε το Tesla Model S Plaid 17 δευτερόλεπτα πίσω

΄Εσπασε τα ρεκόρ της η Porsche στο Nurburgring. Μόλις ανακοίνωσε ότι η νέα έκδοση της Taycan, που δεν έχει ακόμα λάβει όνομα δημοσίως, κατάφερε να ολοκληρώσει έναν γύρο στην απαιτητικότερη πίστα με χρόνο μόλις 7:07.55. Αφήνει έτσι πίσω της το Tesla Model S Plaid κατά 17,681 δευτερόλεπτα (το οποίο είχε χρόνο 7:25:31).

Ο χρόνος του νέου μοντέλου είναι επίσης 26 δευτερόλεπτα ταχύτερος από την τρέχουσα Taycan Turbo S, και σε απόσταση πνοής από την Rimac Nevera, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με το παγκόσμιο ρεκόρ στη πίστα με χρόνο 7:05.298.

Τρεις ηλεκτροκινητήρες με 1,000 ίππους συνολικής δύναμης

Οι εικασίες οργιάζουν για το νέο αυτό μοντέλο της Porsche. Πιθανή ονομασία θα είναι «Taycan Turbo GT» και φημολογείται ότι θα διαθέτει ηλεκτρικό σύστημα με τρεις κινητήρες που θα προσφέρει 1.000 ίππους. Ο επιπλέον κινητήρας που προστίθεται στον πίσω άξονα, φαίνεται πως δεν έχει μόνο καλύτερη θερμική διαχείριση αλλά και προηγμένες τεχνικές ελέγχου πρόσφυσης.

Παραμένει ασαφές αν έχει τοποθετηθεί και νέα μπαταρία στην έκδοση, αλλά μια τροποποίηση στην χημεία των κυψελών ή στο σχεδιασμό της πρέπει να ήταν απαραίτητο για να φτάσει η ισχύς τα 1.000 άλογα.

Διατηρεί το ρεκόρ για πολλούς γύρους

Αξιοσημείωτο κομμάτι του ρεκόρ είναι η επαναληψιμότητα του. Η Porsche δηλώνει ότι ο οδηγός της, Lars Kern, κατέφερε να σημειώσει αρκετούς γύρους με σχεδόν ακριβώς τον ίδιο χρόνο. Αξίζει να επαναλάβουμε ότι οι μεγάλες ευθείες που έχει η πίστα στο Nurburgring και το συνολικό μήκος 20,7 χλμ είναι μια δοκιμασία βασανιστηρίων για τα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης. Τα επίπεδα θέρμανσης που διατηρούνται μόνο για λίγα δευτερόλεπτα στους καθημερινούς δρόμους, χρειάζεται να διατηρηθούν για μεγάλους χρόνους στην πίστα.

test center
KIA