Το Opel Corsa OPC είναι το μοναδικό που η ιπποδύναμή του υπερβαίνει τα 200 άλογα.

Κινητήρες: Ισχυρότερο το OPC, πιο ροπάτο το GTI

47.030 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/1/2016

Αν η οδική συμπεριφορά -θα αναφερθούμε στη συνέχεια- είναι το ένα πράγμα που σε ξεσηκώνει στα τρία μοντέλα της δοκιμής μας, το άλλο είναι το... ιππικό που κρύβεται κάτω από καπό τους και οι επιδόσεις όταν πατάς το δεξί τους πεντάλ. 


Πιο αναλυτικά, το Opel Corsa OPC με 207 άλογα είναι το ισχυρότερο εκ των τριών, το VW Polo GTI που έχει τον μεγαλύτερο κυβισμό (1.800 κυβικά) κερδίζει σε ροπή - έχει 320 Nm από τις 1.450 σ.α.λ.- και πυροβολεί στις ρεπρίζ, ενώ το πιο «αδύναμο» είναι το Ford Fiesta, το οποίο όμως με overboost φτάνει και αυτό κοντά στα 200 άλογα και ακολουθεί στενά, όπως φαίνεται από τα νούμερα στο χρονόμετρο και χάρη στο χαμηλότερο βάρος του. 

Στην πράξη, ο κινητήρας του Fiesta ST έχει σπορ χροιά, εμφανίζεται ιδιαίτερα πρόθυμος στο γκάζι, έχει ελάχιστο lag χαμηλά και απλώνει όλη του την ισχύ μετά το μέσο φάσμα των στροφών του. Ο επόμενος σε ιπποδύναμη, ο 1,8 λτ. των 192 ίππων του Polo GTI είναι γεμάτος σε μεγαλύτερο φάσμα στροφών και χωρίς να το δείχνει με εκκωφαντικό τρόπο, φθάνει σε ταχύτητες πολύ πιο πάνω από το νόμιμο όριο σε πολύ γρήγορους χρόνους... 

Όσο τέλος για τις επιδόσεις του Opel Corsa OPC; Μπορεί ακόμη να μην έχει υποβληθεί σε χρονομέτρηση, ωστόσο από την πρώτη μας επαφή μαζί του έχουμε να σημειώσουμε στα θετικά την εκρηκτικότητά του, τον μπάσο ήχο του (θα το θέλαμε λίγο πιο δυνατό σε σχέση με την προηγούμενη γενιά), αλλά και την δύναμή του σε ένα μεγάλο εύρος στροφών.