Τροχαίο στη Βουλή: Ένοχος ο αστυνομικός, 3 χρόνια με αναστολή η ποινή

1.470 Επισκέψεις στο άρθρο (26/4/2024)
Τροχαίο στη Βουλή: Ένοχος ο αστυνομικός, 3 χρόνια με αναστολή η ποινή

- Δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό στον αστυνομικό
- Το δικαστήριο κατέληξε στο ότι ο κατηγορούμενος δεν σεβάστηκε τον ΚΟΚ και ότι επέδειξε αμέλεια
- «Ποτέ κανείς δεν μας είπε ότι είναι παράνομο να μπαίνουμε έτσι στη Βουλή» είπε ο κατηγορούμενος

Δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό στον αστυνομικό

Την ενοχή του αστυνομικού που οδηγούσε το υπηρεσιακό όχημα και προκάλεσε τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη το Μάρτιο του 2021, αποφάσισε η ελληνική Δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας από το Α Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή, ενώ δεν του χορηγήθηκε κανένα ελαφρυντικό.

Το δικαστήριο κατέληξε στο ότι ο κατηγορούμενος δεν σεβάστηκε τον ΚΟΚ και ότι επέδειξε αμέλεια

Ο κατηγορούμενος είχε ζητήσει την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου, ωστόσο ο εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί εξηγώντας ότι συστηματικά στο παρελθόν ο αστυνομικός παραβίαζε τον ΚΟΚ στρίβοντας αριστερά από τη Βασ. Σοφίας για να εισέλθει στον προαύλιο χώρο της Βουλής. Τονίζεται επίσης πως ο κατηγορούμενος «δεν επέδειξε την οφειλόμενη προσοχή και με αυτήν την αμέλεια προκάλεσε τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη, οδηγώντας απερίσκεπτα και μη σεβόμενος τον ΚΟΚ. Γνώριζε πολύ καλά πως απαγορευόταν και ακολούθησε την παρακινδυνευμένη πρακτική. Υπήρχε νόμιμος τρόπος για να εισέλθει το όχημα στην Βουλή, τρόπος που δεν ακολουθήθηκε. Συσσωρευτικά επέδειξε αμελή συμπεριφορά».

«Ποτέ κανείς δεν μας είπε ότι είναι παράνομο να μπαίνουμε έτσι στη Βουλή» είπε ο κατηγορούμενος

Ο κατηγορούμενος από την πλευρά του ανέφερε πως από το 2018 που ο ίδιος υπηρετεί, «μπαίνουμε στην Βουλή από αυτό το σημείο και ποτέ κανείς δεν μας είπε τίποτα». Για την 12η Μαρτίου 2021, ημέρα του τραγικού δυστυχήματος, ο αστυνομικός κατέθεσε: «Εκείνη την ημέρα, η είσοδος για τη Βουλή από την Αμαλίας ήταν κλειστή λόγω συγκέντρωσης. Μας ενημέρωσαν ότι δεν μπορούσαμε να πάμε από Κριεζώτου και να μπούμε στη Βουλή από Ακαδημίας. Ήμουν πεπεισμένος ότι η διαδρομή που έκανα δεν απαγορευόταν. Ακόμη και σήμερα, μετά το τροχαίο, η οδηγία της αστυνομίας είναι, αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι».

Mercedes
moto