Renault Megane 1,2 TCe 115PS-Αντιμνημονιακό
Διαβάστηκε από 20726 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 6/7/2012
Το Renault Megane φρεσκαρίστηκε, αλλά κυρίως απέκτησε νέο κινητήρα 1,2 TCe με άμεσο ψεκασμό και 115 ίππους κερδίζοντας έδαφος στη μάχη των πωλήσεων, ειδικά τώρα στην εποχή του μνημονίου.

+Λειτουργία κινητήρα, οδική
συμπεριφορά, άνεση, ηχομόνωση, εξοπλισμός, κατανάλωση

-Αίσθηση τιμονιού, χώροι πίσω επιβατών

Στις ανανεώσεις των μοντέλων που λαμβάνουν χώρα στη μέση της εμπορικής τους καριέρας, υπάρχει πάντα αρκετός τύπος (εμφάνιση), αλλά και λίγη ουσία. Όπερ και εγένετο λοιπόν και για το Renault Megane. Το σημαντικότερο όμως είναι κάτι που αφορά ιδιαίτερα στην ελληνική αγορά και αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά η προσθήκη στη γκάμα ενός νέου βενζινοκινητήρα 1,2 TCe, που με τη βοήθεια τούρμπο και άμεσου ψεκασμού (ο πρώτος της Renault) αποδίδει 115 ίππους και εμφανίζει χαμηλή κατανάλωση (5,3 λτ./100 χλμ.) και περιορισμένες εκπομπές CO2 (119 γρ./χλμ.). Αν μη τι άλλο, η Renault με την κίνηση αυτή μπαίνει ακριβώς ανάμεσα στο 1000άρη Ecoboost Focus των 125 ίππων και στο VW Golf 1,2 TSI των 85 και 105 ίππων… Να σημειώσουμε εδώ πως, ο κινητήρας αυτός καταργεί τον 1,4 TCe των 130 ίππων, που δεν διέθετε άμεσο, αλλά συμβατικό ψεκασμό πολλαπλών σημείων.

Με νέο πρόσωπο

Σίγουρα το σημαντικό νέο είναι ο κινητήρας, αλλά το Megane έχει αποκτήσει και μια πιο φρέσκια εικόνα χάρη στον ανασχεδιασμένο εμπρόσθιο προφυλακτήρα και τις νέας σχεδίασης ζάντες, τη στιγμή που τα στάνταρ πλέον φώτα ημέρας τονίζουν την παρουσία του αυτοκινήτου, που ούτως ή άλλως είχε μια δυναμική σχεδιαστική παρουσία. Άλλωστε, οι πειραματισμοί και η αμφιλεγόμενη αισθητική της προηγούμενης γενιάς έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.
Τα καλά νέα έχουν συνέχεια και στην τιμή, αφού το ανανεωμένο Renault Megane 1,2 TCe προσφέρεται από 15.750 ευρώ στην έκδοση Expression.
Η πιο πλούσια έκδοση Progressive, που δοκιμάσαμε, κοστίζει 16.500 ευρώ, ενώ οι κορυφαίες Dynamic και GT Line 17.800 και 18.500 ευρώ αντίστοιχα.

» ΕΙΣΑΓΩΓΗ
» Κινητήρας-Επιδόσεις: Στο πνεύμα της εποχής
» Εσωτερικό-Χώροι: Πινελιές φρεσκάδας
» Στο δρόμο: Σταθερό και άνετο
» Εξοπλισμός-Τιμή
»Σχολιάστε την είδηση

Tags: RENAULT MEGANE,

περισσότερα νέα & άρθρα »
RENAULT - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εν έτει 2024, γίνεται μικρό με 65 άλογα και 18 χιλιάρικα;

Επίσημο: Ανανεωμένο Renault Captur

Τα μυστικά του νέου Renault 5 - Συνέντευξη με τον Υπεύθυνο Εξέλιξης του ηλεκτρικού μοντέλου

Η... επανάσταση της Renault: Με «Δούρειο Ίππο» το νέο ηλεκτρικό «5»

Το ηλεκτρικό Renault 5 βρίσκεται ήδη στους δρόμους!

Στις 4 Απριλίου η πρεμιέρα του ανανεωμένου Renault Captur

TEST - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πόσο καλό είναι το Plug-in hybrid Jeep Compass με τα 240 άλογα;

Δοκιμή: VW Tiguan 1,5 TSI με 150 PS R-Line

Δοκιμή: Νέο Toyota C-HR 1,8 Hybrid με 140 άλογα

Πόσο καλό είναι το ήπια υβριδικό Ford Focus με τα 125 άλογα;