• 2.280 ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
    Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η προτίμηση των οδηγών για το φυσικό αέριο εξηγείται από το γεγονός ότι σε σύγκριση με την βενζίνη είναι 53% πιο οικονομικό ενώ παρουσιάζει 23% λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Πολλά είναι και τα πλεονεκτήματα για την χρήση φυσικού αερίου στην κίνηση των επαγγελματικών στόλων.

H Eλλάδα θεωρείται ως η ευρωπαϊκή χώρα με έναν από τους μεγαλύτερους στόλους λεωφορείων που κινούνται με φυσικό αέριο.

Οχήματα δημόσιας χρήσης με φυσικό αέριο

«Πράσινες» ταχύτητες ανεβάζουν ιδιωτικά, επαγγελματικά και δημόσια οχήματα

6.308 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 3/3/2015

Η προτίμηση των οδηγών για το φυσικό αέριο εξηγείται από το γεγονός ότι σε σύγκριση με την βενζίνη είναι 53% πιο οικονομικό ενώ παρουσιάζει 23% λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

 
Η προτίμηση των οδηγών για το φυσικό αέριο εξηγείται από το γεγονός ότι σε σύγκριση με την βενζίνη είναι 53% πιο οικονομικό ενώ παρουσιάζει 23% λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. 

Με βάση αυτό το δεδομένο και στο πλαίσιο της επίτευξης των ενεργειακών στόχων μέχρι το 2020, στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει η δημιουργία στόλων αυτοκινήτων επαγγελματικών - ιδιωτικών που κινούνται με CNG και πλέον στους ελληνικούς δρόμους κυκλοφορούν ταξί, λεωφορεία, ελαφρά φορτηγά, απορριμματοφόρα αλλά και ΙΧ φυσικού αερίου τα οποία είναι εργοστασιακά κατασκευασμένα καθώς και οχήματα με συστήματα διπλής καύσης.
Στην Ελλάδα, η ΔΕΠΑ προκειμένου να ανοίξει την αγορά της αεριοκίνησης, με το FISIKON (εμπορική ονομασία του φυσικού αερίου για την κίνηση οχημάτων) δημιουργεί υποδομές και υλοποιεί στρατηγικές συνεργασίες, έχοντας ως στόχο το οικονομικό, ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο, να κάνει όλο και περισσότερο αισθητή την παρουσία του στους ελληνικούς δρόμους. Το δίκτυο πρατηρίων διευθύνεται συνεχώς με νέες επενδύσεις και σήμερα λειτουργούν επτά πρατήρια στην Αθήνα (Κηφισιά, Ν. Φιλαδέλφεια, Ανθούσα, Ανω Λιόσια), στην Θεσσαλονίκη (Πυλαία, Νέα Μαγνησία) και τον Βόλο. Η διεύρυνση του δικτύου αποτελεί άμεσο στόχο της εταιρείας καθώς δύο ακόμη πρατήρια στην Λάρισα και την Λαμία βρίσκονται υπό κατασκευή και άλλα έξι στην Αθήνα σε φάση αδειοδότησης.
Όπως προέκυψε από έρευνα που διεξήγαγε ο ευρωπαϊκός οργανισμός, ACER, για την καλύτερη εποπτεία των εθνικών ρυθμιστικών αρχών στην Ευρώπη και την ανάπτυξη της αγοράς φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού, μέχρι το 2025, η χρήση του φυσικού αερίου στις μεταφορές, είτε πρόκειται για χερσαίες είτε για θαλάσσιες, θα έχει δεκαπλασιαστεί με τις μεταφορές βαρέως τύπου να αποτελούν τον βασικό τομέα χρήσης του συγκεκριμένου καυσίμου. 

Νέες ευκαιρίες ανάπτυξης και απασχόλησης
Η αγορά του φυσικού αερίου αναπτύσσεται παγκοσμίως με γοργούς ρυθμούς με αποτέλεσμα οι επαγγελματικές ειδικότητες που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με αυτό να θεωρούνται περιζήτητες. Αμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενοι κλάδοι όπως είναι τα πρατήρια καυσίμων, οι αυτοκινητοβιομηχανίες, τα συνεργεία, τα ΚΤΕΟ, οι μεταφορές επωφελούνται από τις νέες ευκαιρίες που προκύπτουν από την διεύρυνση τη χρήσης του φυσικού αερίου.