Εκδρομές για γλυκατζήδες και καλοφαγάδες

12112 Επισκέψεις στο άρθρο

Είσαι γλυκατζής ή γλυκατζού; Τότε δεν ξέρεις τι χάνεις αν δεν δοκιμάσεις αυτά τα παραδοσιακά γλυκά από τον τόπο καταγωγής τους!

Διαλέξτε ποιες γεύσεις προτιμάτε και ταξιδέψτε για να τα δοκιμάσετε.

Δες εδώ πού να μείνεις και τα καλύτερα στέκια!

Τρίγωνα Πανοράματος και σιροπιαστά στη Θεσσαλονίκη
Η συμπρωτεύουσα έχει ομορφιές. Πολλές ομορφιές. Αλλά ξεχωρίζει και για τα γλυκά της. Δοκιμάστε σιροπιαστά από και πολίτικα από τον Χατζή αλλά αξιοποιήστε την εκδρομή σας και για τα τα γευστικότατα Τρίγωνα Πανοράματος. Τραγανή υφή και υπέροχη γεύση σε κάνουν να τα λατρέψεις. Πέρα από αυτά η Θεσσαλονίκη ξεχωρίζει και για άλλα γλυκά της όπως τα τσουρέκια και οι μπουγάτσες με κρέμα.

Το ρεβανί της Βέροιας
Εκδρομή στη Βέροια για το παραδοσιακό ρεβανί. Μην παραλείψετε να το δοκιμάσετε καθώς είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης και θα το βρείτε σε όλα τα ζαχαροπλαστεία. Φτιαγμένο με σιμιγδάλι και γιαούρτι το ρεβανί είναι πόλος έλξης για τους τουρίστες στην πόλη και το αξίζει.

Γαλακτομπούρεκο στο Καρπενήσι
Γαλακτομπούρεκο θα βρείτε σε όλη την Ελλάδα. Σαν αυτό του Καρβέλη όμως στο Καρπενήσι αποκλείεται. Η οικογένεια Καρβέλη που έχει γίνει σημείο αναφοράς της περιοχής είναι ο απόλυτος γευστικός πειρασμός από το 1981 στο στολίδι της Ευρυτανίας.

Γιαννιώτικο σιροπιαστό με γεύση που «δεν υπάρχει»
Στο νησάκι της Κυρά Φροσύνης και στα υπόλοιπα Ιωάννινα θα φας γλυκά που θα σου μείνουν αξέχαστα. Εμείς επιλέξαμε και κλείνουμε το Γιαννιώτικο Σιροπιαστό. Η γεύση του «δεν παίζεται» καθώς το φημισμένο Γιαννιώτικο τοπικό γλυκό συνδυάζει κανταΐφι και φύλλο κρούστας με ξηρούς καρπούς και σε καθηλώνει.
 
Περιμένουμε και τις δικές σας προτιμήσεις!