Λίνδος, ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στο νησί των Ιπποτών

Ανεβείτε στο κάστρο της Λίνδου

43470 Επισκέψεις στο άρθρο

Ακολουθώντας τον κεντρικό ασφάλτινο δρόμο που φεύγει νότια από το λιμάνι της Ρόδου θα χρειαστεί να καλύψετε 45 χιλιόμετρα ως τη Λίνδο. Είναι αδύνατο να περάσετε από εδώ και να μην κοντοσταθείτε έστω και για λίγο για να απολαύσετε τον μεγαλόπρεπο βράχο με το στιβαρό κάστρο στην κορφή του και τη ναυτική πόλη με τα ολόλευκα σπίτια που μοιάζει ριζωμένη στους πρόποδες.
Η αρχαία Λίνδος ήταν μία από τις τρεις αρχαίες πόλεις του νησιού και σημαντική ναυτική δύναμη. Η σημερινή όψη της Λίνδου οφείλεται στην παρουσία του Τάγματος των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη, μα και στους Ιταλούς που την αναπαλαίωσαν. Το κεντρικό καλντερίμι που διασχίζει το χωριό είναι γεμάτο από κάθε λογής καφέ, εστιατόρια, μπαράκια και μαγαζιά τουριστικών ειδών. Με τα πόδια ή με γαϊδουράκι θα ανεβείτε στην κορφή του λόφου, σε ύψος 116 μέτρων όπου δεσπόζει η αρχαία ακρόπολη.
Στη ρίζα του βράχου είναι σκαλισμένη η τριήρης –σύμβολο της ναυτικής δύναμης της Λίνδου- έργο του Πυθόκριτου. Στο εσωτερικό του κάστρου διασώζονται πολλά από τα κατάλοιπα του ένδοξου αρχαίου κόσμου, όπως η Ελληνιστική Στοά και ο ναός της Λινδίας Αθηνάς. Μέσα στην πόλη εντύπωση προκαλούν τα μεγάλα καπετανόσπιτα που έκτισαν οι εύποροι πλοίαρχοι και καραβοκύρηδες τον 17ο και 18ο αιώνα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Tags: ΡΟΔΟΣ