Χάλκη

45398 Επισκέψεις στο άρθρο

Αν έρχεστε από τη Ρόδο θα νομίζετε ότι αποβιβαστήκατε σε… άλλο πλανήτη! Ελάχιστα είναι τα τροχοφόρα και η κίνηση στα μαγαζιά της προκυμαίας είναι ζωηρή μεν, αλλά σε ρυθμούς φυσιολογικούς.

Πρωτεύουσα του νησιού και ουσιαστικά πλέον ο μοναδικός κατοικήσιμος οικισμός, είναι ο παραδοσιακός Εμπορειός, ή Νιμπορειός.
 
Εδώ θα περιπλανηθείτε στις μικρές ήσυχες γειτονιές, θα ατενίσετε τον οικισμό από διάφορες γωνιές, θα δείτε το περίφημο καμπαναριό του Αι Νικόλα, και τη θαυμάσια βοτσαλωτή αυλή της εκκλησίας. Νωρίς το πρωί θα τραβήξετε τον ανηφορικό δρόμο για το ερημωμένο σήμερα Χωριό και το μεσαιωνικό κάστρο.
 
Στο λιμάνι τα νερά είναι πεντακάθαρα και μπορείς να κολυμπήσεις άφοβα καθώς υπάρχουν και διαμορφωμένα τσιμεντένια πλατώματα με σκαλοπάτια που διευκολύνουν τους τις βουτιές.
 
Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται η αμμουδιά του Πόνταμου (10 λεπτά από το Εμπορειό) όπου λειτουργεί ταβέρνα. Πίσω από τον δημοτικό ξενώνα, μόλις 15 λεπτά με τα πόδια, θα συναντήσετε τη μικροσκοπική παραλία «τα Φτενάγια» με βότσαλο, όπου υπάρχει επίσης ταβέρνα. Στην παραλία Γιάλι με τα ολόλευκα βότσαλα και στις απόμερες ακτές Δύο Γιαλοί, Αγιος Γεώργιος και Αρέτα, μα και στη γειτονική νησίδα Αλίμια θα πάτε- καιρού βεβαία επιτρέποντος- με εκδρομικό σκάφος.
 

Kοινοποίησε το »

Tags: WEEKEND