Βγαίνει στο σφυρί το θρυλικό Honda NSX του Ayrton Senna

1.147 Επισκέψεις στο άρθρο (24/4/2024)
Βγαίνει στο σφυρί το θρυλικό Honda NSX του Ayrton Senna
6 Φωτογραφίες »

- Είναι 1 από τα 3 NSX που είχε στην κατοχή του ο Senna
- Το οδήγησε πρώτη φορά στις δοκιμές του 1989 και τον συντρόφευσε μέχρι και σε ταινία
- Στα 581.974 ευρώ η τιμή του

Είναι 1 από τα 3 NSX που είχε στην κατοχή του ο Senna

Όσοι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού μεγάλωσαν τη δεκαετία του 1990, σίγουρα έχουν να θυμούνται -μεταξύ άλλων- τον σπουδαίο Ayrton Senna. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μοντέλα που κυκλοφόρησε την ίδια εποχή, ήταν το Honda NSX. Ένα μοντέλο το οποίο συνδέθηκε άρρηκτα με τον θρύλο της Formula 1 και τρεις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Τριανταπέντε έτη μετά, οι υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν τη δική τους ευκαιρία να κάνουν δικό τους ένα εκ των τριών NSX που είχε στην κατοχή του ο Βραζιλιάνος, το οποίο φορά έναν V6 κινητήρα 3,0 λτ. ισχύος 275 ίππων και 283 Nm ροπής.

Το οδήγησε πρώτη φορά στις δοκιμές του 1989 και τον συντρόφευσε μέχρι και σε ταινία

Η ιστορία του Senna και του NSX ξεκινάει το 1989. Ο Βραζιλιάνος συμμετείχε στο τελικό στάδιο δοκιμών στην πίστα της Suzuka, έκανε τις παρατηρήσεις του και ως «ευχαριστώ» η Honda του έδωσε 3 αυτοκίνητα. Ο Βραζιλιάνος χρησιμοποιούσε ένα εξ αυτών κατά τη διάρκεια της διαμονής του στην Πορτογαλία. Μάλιστα, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν ο «πρωταγωνιστής» (μαζί με τον Βραζιλιάνο – ασφαλώς!) των γυρισμάτων του ντοκιμαντέρ με τίτλο «Racing is in my blood» που γυρίστηκε το 1992. Με το ιαπωνικό supercar, o Senna διήνυσε πάνω από 62.000 χιλιόμετρα.
 

Στα 581.974 ευρώ η τιμή του

Από το πουθενά, το θρυλικό πλέον μοντέλο έκανε την εμφάνισή του στο AutoTrader, μια διαδικτυακή πλατφόρμα αγοράς αυτοκινήτων του Ηνωμένου Βασιλείου, με κόστος 500.000 λίρες. Με τις παρούσες συναλλαγματικές ισοτιμίες, το κόστος ανεβαίνει στα 581.974 ευρώ. Το αυτοκίνητο ανήκει στον Robert McFagan, ο οποίος το απέκτησε το 2013, ύστερα από ένα ταξίδι του στο Αλκγάβρε. Έκτοτε, βρίσκεται στο ανατολικό Σάσεξ, εκεί όπου βρίσκεται το κτήμα του κ. McFagan. Το συγκεκριμένο NSX θα πάρει μέρος στην έκθεση προς τιμήν του Senna στο Silverstone της Αγγλίας τον επερχόμενο Αύγουστο.

DEH PASXA
test center